Στον αέρα η συγκρότηση του ΕΣΡ καθώς απέβη άκαρπη η συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων για το θέμα.
Η κυβέρνηση δεν κατόρθωσε να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των τεσσάρων πέμπτων (4/5), δηλαδή 18 ψήφους.
Υπέρ της προτεινόμενης σύνθεσης ψήφισαν οι 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ , ενώ καταψήφισαν οι 7 βουλευτές της ΝΔ, της ΧΑ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και της Ένωσης Κεντρώων. Απουσίαζε από την ψηφοφορία ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Παρών ψήφισαν οι 3 βουλευτές από Ποτάμι και ΚΚΕ.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης υποστήριξαν ότι τα προτεινόμενα πρόσωπα δεν εξασφαλίζουν την ανεξαρτησία του θεσμού και αντέδρασαν για τις υπεραρμοδιότητες Παππά, για την χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών.
Ο υπουργός επικρατείας αρνήθηκε να αποκαλύψει το σχέδιο του στην συνεδρίαση και μετά το τέλος της, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι θα δοθούν 4 άδειες σε κανάλια ποικίλης ύλης και κάποιες άλλες για θεματικά κανάλια.
Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βουτσης, προανήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία από την κυβέρνηση η οποία θα προχωρήσει στην αδειοδότηση των Τηλεοπτικών Καναλιών χωρίς την εμπλοκή του ΕΣΡ στην διαγωνιστική διαδικασία.
Την ίδια ώρα, σκληρή επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε το γραφείο του πρωθυπουργού.
«Ο κ. Μητσοτάκης, όμηρος των διαπλεκομένων συμφερόντων και των εργολάβων της τηλεοπτικής ενημέρωσης, αρνείται τη συναινετική συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης», αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι «Στόχος του είναι να ακυρώσει τον διαγωνισμό, ώστε να μην πληρώσουν όσοι καλόμαθαν τόσα χρόνια στην δωρεάν χρήση των δημόσιων συχνοτήτων, ενώ λεηλατούσαν τη κοινωνία. Με το «Καλημέρα», μας αποδεικνύει ποια συμφέροντα εξυπηρετεί» αναφέρει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, τονίζοντας στην συνέχεια, ότι «η κυβέρνηση όμως δεν πρόκειται να αγνοήσει τη λαϊκή εντολή. Στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο θα μπει τάξη πολύ σύντομα» και καταλήγοντας «η συνέχεια στο Κοινοβούλιο».