Οξύτατη αντιπαράθεση στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της τροπολογίας για τις τηλεοπτικές άδειες, σύμφωνα με την οποία για τον αριθμό των αδειών και τους όρους αποφασίζει ο αρμόδιος υπουργός και στη συνέχεια εγκρίνεται από την Βουλή.
Η Ν.Δ υπέβαλε ένσταση περί αντισυνταγματικότητας της ρύθμισης, ενώ αντισυνταγματική χαρακτήρισε την τροπολογία και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος έκανε λόγο για «χουντικό κοινοβούλιο» απευθυνόμενος προς τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.
«Δεν είστε υπουργός της Βόρειας Κορέας και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει το Κοινοβούλιο τέτοιο που θα το μετατρέπει ο κάθε υπουργός σε χουντικό κοινοβούλιο» ανέφερε χαρακτηριστικά, με αφορμή τη δυνατότητα του υπουργού να αποφασίζει κατά το δοκούν για τον αριθμό των αδειών στα ΜΜΕ.
«Να ανακαλέσεις, θα έπρεπε να ντρέπεσαι, κάτσε κάτω!» απάντησε σε έντονο ύφος ο κ. Παππάς για να πάρει την απάντηση: «Εσένα ντροπή σου – είσαι άσχετος και δεν θα κάνεις στη Βουλή ό,τι θες – να μου μιλάς καλά, εδώ δεν θα τραμπουκίζεις. Δεν επιτρέπεται να αφήνετε να γίνεται η Βουλή, Βουλή άλλης χώρας… Πέντε χρόνια σας έχουμε υποστεί δεν μας φοβίζετε είστε εχθροί της δημοκρατίας και θα το πληρώστε από το λαό» πρόσθεσε.
«Αυτό που κάνετε είναι Πολωνία» είχε δηλώσει νωρίτερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τον επίμαχο νόμο της πολωνικής κυβέρνησης για τα ΜΜΕ που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην ΕΕ.
«Μπορείς να βάλεις προϋποθέσεις, αλλά αν τις πληρούν δεν μπορείς να επιλέξεις όσους θες εσύ» τόνισε, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης έκανε λόγο για αντισυνταγματικότητα του νομοθετήματος.
Παίρνοντας το λόγο από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, επεσήμανε ότι δεν υπάρχει ίχνος αντισυνταγματικότητας και μέσω της ανάληψης ευθύνης από τη Βουλή μπορεί να αποσυμπιεστούν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης από πιέσεις που ασκούνται από οικονομικά συμφέροντα.
Θύμισε δε ότι επί κυβέρνησης Καραμανλή «κάποιοι λομπίστες συνωθούνταν τις Βρυξέλλες για να καταπέσει ο νόμος περί βασικού μετόχου κάτι το οποίο αποτελεί όνειδος για την Ελληνική Δημοκρατία και το ξέρει πολύ καλά και ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας».
Για αλυσιτελή διάταξη έκανε λόγο από την πλευρά του Ποταμιού ο Χάρης Θεοχάρης. «Γιατί δεν φέρατε τον αριθμό αδειών; αυτή η διάταξη δεν κάνει τίποτα» αναρωτήθηκε,
Για «προσχηματική αντιπαράθεση άνευ ουσίας» έκανε λόγο από το ΚΚΕ ο κ. Καραθανασόπουλος. «Το ζήτημα είναι ποιοι επιχειρηματικοί όμιλοι θα έχουν το πάνω χέρι (…) εμείς δεν θα λάβουμε μέρος στην ψηφοφορία για την αντισυνταγματικότητα, αρνούμαστε» τόνισε ο βουλευτής.
Τελικά, απορρίφθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής από την κυβερνητική πλειοψηφία, η ένσταση αντισυνταγματικότητας που είχε καταθέσει η ΝΔ. Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας απέρριψαν τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης περί καταστρατήγησης του συντάγματος, ενώ έντονη ήταν και η αντίδραση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση.