Τις έντονες αντιδράσεις, κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε ν μία «συναυλία ειρήνης», όπως αναφέρεται στην αφίσα της εκδήλωσης, στα Προπύλαια, την Τρίτη 29 Μαρτίου στις 20:00.με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών. Αιτία διότι στην αφίσα δεν υπήρχε - εξ αρχής- αναφορά στην Ουκρανία και τη ρωσική εισβολή η οποία ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου.
Μια εκδήλωση που αρχικά, σύμφωνα με τα συνθήματα που υπήρχαν στην αφίσα, ήταν μια συναυλία γενικώς και αορίστως υπέρ της ειρήνης, με το ευφάνταστο εύρημα ότι "Ειρήνη είναι η απάντηση, όποια κι αν είναι η ερώτηση"… όπου οι συμμετέχοντες αρνούνταν να πάρουν θέση και να καταδικάσουν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Μάλιστα στην αρχική της μορφή η αφίσα είχε και το σύνθημα "αλληλεγγύη με όλους"- σύνθημα που αργότερα άλλαξε και γράφτηκε: "Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, αλληλεγγύη στους πρόσφυγες", χωρίς ωστόσο να γίνεται αναφορά στον Πούτιν και την ρωσική εισβολή που προκαλεί νεκρούς και εκατομύρια πρόσφυγες.
Λόγω των αντιδράσεων αυτών στη σελίδα στο Facebook έγινε update καθώς εμφανίστηκε το εξής μήνυμα: «Να σταματήσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Να σιγήσουν τα όπλα».
Στην συναυλία, συμμετέχουν οι εξής καλλιτέχνες: Μάριος Αθανασίου, Πάνος Βλάχος, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Γλυκερία, Φοίβος Δεληβοριάς, Πάνος Δρακόπουλος, Εισβολέας, Χριστόφορος Ζαραλίκος, Πέγκυ Ζήνα, Θανάσιμος, Κώστας Θωμαϊδης, Κώστας Καλδάρας, Μυρτώ Καμβυσίδη, Μαρία Κανελλοπούλου, Ελένη Καρακάση, Κώστας Λειβαδάς, Μίλτος Λογιάδης, Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Μητσοτάκης, Νατάσα Μποφίλιου, Γιώτα Νέγκα, Λίνα Νικολακοπούλου, Γιώργος Νταλάρας, Μάνια Παπαδημητρίου, Νίκος Πλατύραχος, Μαριάννα Τουμασάτου, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Τάνια Τσανακλίδου, Νεφέλη Φασουλή, Idra Kayne, Magic de Spell, Sugahspank.
Mε τίτλο τον γνωστό στίχο «Πού 'ναι τα χρόνια, ωραία χρόνια», ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στην Οξφόρδη Στάθης Καλύβας γράφει στο Facebook ένα κείμενο με σαφείς αναφορές στην πρόσφατη ιστορία και σαφείς αιχμές για τους διοργανωτές της συναυλίας ειρήνης που διοργανώνεται στις 29 Μαρτίου, χωρίς να γίνεται η παραμικρή αναφορά στην Ουκρανία και την πολεμική εισβολή που δέχεται από τη Ρωσία.
Αναφεέρει, μεταξύ άλλων:
«Γιατί ενοχλεί τόσο πολύ η συναυλία "για την ειρήνη"; Επειδή είμαστε εναντίον της ειρήνης; Ποιος όμως είναι υπέρ του πολέμου; 'Η γιατί γίνεται με τρόπο που δεν κατονομάζει θύτες και θύματα, ουσιαστικά εξισώνοντάς τους; Μήπως όμως οι καλλιτέχνες μας είναι ευαίσθητοι άνθρωποι που δεν θέλουν να ανακατευτούν με σύνθετα γεωπολιτικά προβλήματα. Μήπως αυτά είναι για τους "ειδικούς" και όχι για τους καλλιτέχνες;
Ας πάμε 23 χρόνια πίσω, σχεδόν μέρα τη μέρα, στις 30 Μαρτίου 1999. Διανοούμενοι και καλλιτέχνες πραγματοποιούν τότε καθιστική ολονύκτια διαμαρτυρία, διαμαρτυρόμενοι για την επίθεση στη Γιουγκοσλαβία. Συμμετέχουν οι Θάνος Μικρούτσικος, Μάρω Δούκα, Διονύσης Τσακνής, Παντελής Βούλγαρης, Ιωάννα Καρυστιάνη, Γιώργος Νταλάρας, Λάκης Λαζόπουλος, Σωκράτης Μάλαμας, Κυριάκος Κατζουράκης κ.ά. Μάλιστα, με ανακοίνωσή τους καλούν τους πολίτες της Αθήνας να αφήσουν τη ''θαλπωρή της πολυθρόνας τους και να κατεβούν απόψε στην αμερικανική πρεσβεία, για να διαμαρτυρηθούν κατά των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ στη Σερβία''.
Η απάντηση του Γιώργου Νταλάρα:
ο Γιώργος Νταλάρας που συμμετέχει στη συναυλία, ένιωσε την ανάγκη να απολογηθεί στο Facebook:
«Είναι τόσο σκληρά κι απάνθρωπα αυτά που γίνονται γύρω μας για να σκεφτόμαστε οπαδικά.Εγώ, λοιπόν, είμαι με τους άμαχους. Με τους ανθρώπους που αφανίζονται που βλέπουν να καταστρέφονται οι πόλεις τους. Με τα παιδιά που θάβονται κάτω από τα ερείπια. Με τις στρατιές προσφύγων που φεύγουν κυνηγημένοι από τον τόπο τους. Είμαι με τα θύματα του πολέμου και δεν θα συμμετέχω σε κανένα πολιτικό παιχνίδι. Αυτή τη στιγμή δεν είναι η δουλειά μου να κάνω πολιτική. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να σταθώ δίπλα στην απόγνωση, στον εφιάλτη που ζουν οι άμαχοι αυτού του κόσμου. Οι άνθρωποι που τρέχουν να σωθούν χωρίς να φταίνε. Με ενδιαφέρουν τα ανώνυμα θύματα κι όχι οι ανταγωνισμοί της εξουσίας.Σκέφτομαι ένα παιδί κλεισμένο σε ένα υπόγειο, σε μια τρύπα, σε μια σκηνή, χωρίς όνειρα, χωρίς αύριο, στη Σερβία, στη Συρία, στnν Υεμένη ,στη Μαριούπολη, στο Χάρκοβο, παλιότερα στην Κύπρο και τρελαίνομαι!Αυτούς σκέφτομαι. Αυτούς που το μόνο αίτημά τους είναι μια πιο δίκαιη ζωή. Γι αυτό θα συμμετέχω σε κάθε προσπάθεια που θα βοηθήσει να στείλουμε τα αναγκαία για τη ζωή των αμάχων του πολέμου. Για τη φαρμακευτική περίθαλψη, την υλική βοήθεια, την ασφάλειά τους.Είμαι πλάι σε κάθε αθώο παιδί, κάθε άνθρωπο που ξυπνάει το πρωί χωρίς σπίτι, χωρίς φαγητό, χωρίς πατρίδα και με τους σταυρούς των δικών του στα χέρια.Αυτή την ώρα Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΟΥ είναι τα αθώα θύματα αυτού του πολέμου. Γι αυτούς τραγουδάω τώρα για να μαζέψουμε ό,τι μπορούμε, ό,τι τους είναι αναγκαίο να το στείλουμε ώστε να αντέξουν τον εφιάλτη που ζουν.Είμαι με όποιον σηκώνεται από το ζεστό καναπέ της άνεσής του και κάνει κάτι για τα αθώα θύματα του πολέμου.Γεννήθηκα σε μια προσφυγική γειτονιά κι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ακούω τη μάνα μου να λέει ‘’όποιος κάνει τον πόλεμο είναι ένοχος», έγραψε ο Γιώργος Νταλάρας.