«Έστω και αργά ο κ. Τσίπρας πήρε το μήνυμα ότι η κοινωνία είναι σε απόγνωση. Η απραξία και η ακινησία στοιχίζει πολύ στην οικονομία. Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι ακριβώς συμβαίνει, γιατί δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το τι πραγματικά διαπραγματευόμαστε. Έχω όμως ένα φόβο ότι όλη αυτή η ιστορία του “διαπραγματεύομαι, διαπραγματεύομαι, διαπραγματεύομαι” είναι για εσωτερική κατανάλωση. Είναι δηλαδή για να φτάσουμε στο αμήν, να έρθει η συμφωνία ένα βράδυ και την επόμενη μέρα να ψηφιστεί από τη Βουλή. Να μη δοθεί δηλαδή χρόνος στο κόμμα και στην Κοινοβουλευτική του ομάδα να αντιδράσει σε μια σκληρή συμφωνία» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης από την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, όπου βρέθηκε καλεσμένος των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού φιλοξενείται στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΪ, απαντώντας σε όλα τα ερωτήματα των δύο δημοσιογράφων.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης, μεταξύ άλλων, είπε:
Για τη διαπραγμάτευση και τη χθεσινή ανακοίνωση του Πρωθυπουργού
Έστω και αργά ο κ. Τσίπρας πήρε το μήνυμα ότι η κοινωνία είναι σε απόγνωση. Και δεν το λένε μόνο οι οικονομικοί αναλυτές, το λέει ο κόσμος. Όλοι λένε «κάνετε κάτι να τελειώσει η συμφωνία». Η απραξία και η ακινησία στοιχίζει πολύ στην οικονομία. Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι πραγματικά συμβαίνει, κι εγώ για να είμαι ειλικρινής δεν έχω ενημέρωση από τον κ. Τσίπρα παρ’ ότι το έχω επανειλημμένως ζητήσει. Σημασία έχει να έχεις ενημέρωση για την ουσία της διαπραγμάτευσης και όχι για τις γενικές σου προθέσεις. Έχω όμως ένα φόβο ότι όλη αυτή η ιστορία «διαπραγματεύομαι, διαπραγματεύομαι, διαπραγματεύομαι» είναι για εσωτερική κατανάλωση. Είναι δηλαδή για να φτάσουμε στο αμήν, να έρθει η συμφωνία ένα βράδυ και την επόμενη μέρα να ψηφιστεί από τη Βουλή. Να μη δοθεί δηλαδή χρόνος στο κόμμα και στην Κοινοβουλευτική του ομάδα να αντιδράσει σε μια σκληρή συμφωνία. Η δύσκολη συμφωνία είναι δεδομένη, θα την είχαμε έτσι κι αλλιώς και δεν είναι θέμα του Τσίπρα. Όμως έχω την αίσθηση ότι η Κυβέρνηση αυτή θα έπαιρνε μια πολύ καλύτερη συμφωνία τον Μάρτιο αφού στην πολιτική ο χρόνος παίζει καθοριστικό ρόλο.