Τo οικογενειακό καθεστώς στον ΟΑΣΘ ήταν και είναι πικρό

Γιάννης Μαγκριώτης 14 Αυγ 2017

Το πρωί, ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωνε στην Κρατική τηλεόραση, ότι:
«Η Ελλάδα, δεν είναι ποιά, η χώρα που ισχύει το, Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια».

Λίγες ώρες μετά, τον διέψευδε ο κ. Σπίρτζης, με τον διορισμό του Αθηναίου Νίκου Παπά, πατέρα του υπουργού Παπά,  στην θέση του Προέδρου του ΔΣ, του εξαγορασθέντος με νόμο, ΟΑΣΘ.
Νομίζω, ότι πλέον, δεν πρέπει να υπάρχει μέλος της ΚΕ, που να μην έχει κυβερνητική, ή κρατική θέση.

Στον ΟΑΣΘ, έγινε μια μεγάλη κοινωνική αλλαγή.
Στην θέση, των οικογενειών των μετόχων, έχουμε τις οικογένειες των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Η σημερινή κυβέρνηση, ξεπέρασε σε παλαιοκομματισμό, τα κυβερνητικά κόμματα, των προηγούμενων χρόνων.
Παλαιοκομματισμό, που σωστά καταγγέλλουν, ότι είναι ένας από τους παράγοντες, που προκάλεσαν την κρίση, αλλά δυστυχώς τον αναπαράγουν, στο πολλαπλάσιο.

Το παλιό καθεστώς στον ΟΑΣΘ, δυστυχώς, το ψήφιζαν όλα τα κόμματα, το νέο το ψήφισαν, μόνο τα κυβερνητικά.

Έχω γράψει και έχω αναλύσει πολλές φορές δημόσια, αλλά και στις συναντήσεις με τους φορείς της Πόλης, ότι η Κυβέρνηση ξέρει, ότι η επιλογή της, δεν θα προχωρήσει, για πολλούς λόγους.

Ψήφισε, μόνο για λόγους κομματικής προπαγάνδας, αγνοώντας τον Κοινοτικό Κανονισμό 1370 του 2007, που προτείνει διεθνείς ανοικτούς διαγωνισμούς, για την επιλογή Παρόχου των Αστικών και Υπεραστικων Συγκοινωνιων.

Ο Κανονισμός αυτός θα τεθεί σε ισχύ υποχρεωτικά, στις 3/12/2019, την ίδια ημέρα που θα μεταβιβασθεί, η αρμοδιότητα παροχής των Αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, από τον εξαγορασθέντα ΟΑΣΘ, στην τρίτη κρατική εταιρεία που θα δημιουργηθεί, την ΑΣΥΘ, η οποία θα διαχειρίζεται, τόσο τα Αστικά Λεωφορεία, όσο και το Μετρό Θεσσαλονίκης.

Εάν η κυβέρνηση, δεν χάσει στα δικαστήρια, τότε, μόλις ανατεθούν στην ΑΣΥΘ οι Αστικές Συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, πριν τις 3/12/19, σύμφωνα με τον νόμο που ψήφισαν, θα περάσουν στο Υπερ-ταμειο, αφού ήδη το Μετρό Θεσσαλονίκης, είναι στο Υπερ-ταμειο, ως περιουσιακό στοιχείο της Αττικο Μετρό ΑΕ και η οποία είναι στο Υπερ-ταμειο, εδώ και μερικούς μήνες.

Η κυβέρνηση προχώρησε στην εξαγορά του ΟΑΣΘ, κάνοντας χρήση της Κοινοτικής Οδηγίας, που το επιτρέπει, όταν υπάρχουν λόγοι, «μείζονος δημοσίου συμφέροντος».

Αυτό έκαναν, χώρες μέλη της ΕΕ, στις τράπεζες τους, που κινδύνευαν από την Χρηματοοικονομική κρίση, του 2008.

Τις εξυγίαναν, με χρήματα των φορολογούμενων και τις ιδιωτικοποίησαν, σε 2 με τρία χρόνια, παίρνοντας πίσω, σχεδόν όλα τα χρήματα που διέθεσαν, για την σωτηρία τους.

Στόχος της δικής μας είναι, η συγκράτηση των ψηφοφόρων της  στο δημόσιο, υπενθυμίζοντας τους, ότι δεν κινδυνεύει η μονιμότητά τους, κάτι που ούτως, ή άλλως, διασφαλίζεται απο το Σύνταγμα.

Και ταυτόχρονα, να καθησυχάσει, όσους  εργάζονται σε εταιρείες του δημοσίου, που μπήκαν στο Υπερ-ταμειο, για ιδιωτικοποίηση, ότι δεν κινδυνεύει η θέση τους, γεγονός που γνωρίζει, ότι δεν ισχύει.

Δεν είναι τυχαίο, οτι στελέχη της κυβέρνησης, έχουν χρησιμοποιήσει το επιχείρημα, ότι:
«Εμείς κρατικοποιούμε, τον Ιδιωτικό ΟΑΣΘ, θα ιδιωτικοποίσουμε, τις κρατικές εταιρείες;»

Δυστυχώς, αντί η  Θεσσαλονίκη και οι άνθρωποί της, να απαλλαγούν από τον Κρατικοδίαιτο ΟΑΣΘ, θα πέσουν στο Κρατικό τερατούργημα, του εξαγορασθέντος ΟΑΣΘ, άγνωστο με τι τίμημα και τι κόστος, για τον φορολογούμενο πολίτη.

Οι εκπρόσωποι των βασικών φορέων της Πολης και της Περιφέρειας, που απουσίαζαν από την μάχη της βουλής, τι έχουν να πουν;

Το Φθινόπωρο, θα είναι καυτό, μας το διαβεβαιώνουν, με κάθε τρόπο.
Στην Θεσσαλονίκη, δυστυχώς, θα δούμε τα χειρότερα.
Μετά τις Γερμανικές εκλογές, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.
Δυστυχώς, η χώρα και οι πολίτες, θα βρεθούν μπροστά, σε νέα διχαστικά και αδιέξοδα διλήμματα.