Στ. Θεοδωράκης: Θα συμμετάσχω στο Συμβούλιο Πολιτικών αρχηγών, αλλά… Τα δανεικά τέλος

26 Νοε 2015

Σε δήλωσή του  στο Βήμα ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι «εφόσον γίνει υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας βεβαίως και θα συμμετάσχω. Θα επικοινωνήσω αμέσως με τον κ. Παυλόπουλο για να μάθω πότε θα γίνει». Σε ερώτηση ποια θα είναι η στάση του αν του ζητηθεί συναίνεση για το Ασφαλιστικό είπε: «Το Ασφαλιστικό είναι μια υποχρέωση της κυβέρνησης. Εμείς είμαστε αντιπολίτευση».

Χαρακτηριστική είναι και η ανάρτησή του στο facebook:

Θα σας θυμίσω τι είχα πει προεκλογικά για τον κ.Τσίπρα: Είναι ο άνθρωπος που τη μια μέρα θα σου ζητήσει δανεικά για να πάρει γάλα για το παιδί του και την άλλη μέρα θα σε καταγγείλει ότι του έδωσες λεφτά και πήγε και μέθυσε.

Το Ποτάμι βέβαια θα προσέλθει στη σύσκεψη αρχηγών αν την συγκαλέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Χωρίς όμως ψευδαισθήσεις. Ξέρουμε ότι το μόνο που επιδιώκει ο κ.Τσίπρας είναι η επανάληψη του ίδιου σεναρίου. Να συμφωνήσουμε στο πλαίσιο και να δώσει εκείνος το περιεχόμενο που θέλει. Ό,τι έγινε και με το Μνημόνιό του. Εμείς λέγαμε ότι πρέπει να σωθεί η χώρα με μεταρρυθμίσεις και μείωση του κομματικού κράτους και εκείνος έβαλε νέους φόρους αφήνοντας απείρακτες τις συντεχνίες και τα συμφέροντα. Μόνο που την ίδια απάτη δεν μπορείς να την κάνεις δυο φορές. Τουλάχιστον στους ίδιους ανθρώπους.

Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι σχετικά με το Ασφαλιστικό αναφέρει:

«Μετά την επαναφορά της 13ης σύνταξης, την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, το πόρισμα της επιτροπής σοφών, τη ρήτρα ανάπτυξης του κ. Κατρούγκαλου που εξελίσσεται σε ρήτρα εξαπάτησης των πολιτών, η κυβέρνηση παρακολουθεί ακόμη με ικανοποίηση τις διεργασίες για το ασφαλιστικό. Στο μεταξύ έχουν ήδη γίνει οι πρώτες περικοπές στις συντάξεις κι έρχονται ακόμη βαρύτερες που οφείλονται στις εγκληματικές καθυστερήσεις, σε ιδεοληψίες, λαϊκισμούς και ανεπάρκειες της κυβέρνησης.

Το ασφαλιστικό έχει ανάγκη γενναίων αλλαγών σαν αυτές που έχει προτείνει το Ποτάμι που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητά του και την αλληλεγγύη των γενεών. Ποιες είναι τελικά όμως οι συγκεκριμένες αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση; Πότε θα τις δούμε επιτέλους; Και ποιος θα μας πει από την κυβέρνηση πόσα αλήθεια έχασαν τα ασφαλιστικά ταμεία από την πρόσφατη σκανδαλώδη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών;»