Σόιμπλε: Οι δηλώσεις Βαρουφάκη πλήττουν την αλληλεγγύη των Ευρωπαίων

26 Φεβ 2015

Οι χθεσινές τοποθετήσεις του Γιάννη Βαρουφάκη αναφορικά με το κούρεμα του ελληνικού χρέους, το οποίο επανέφερε με δηλώσεις του, ενόχλησαν τον Βόλφχανγκ Σόιμπλε.

Σύμφωνα με βουλευτές του κυβερνώντος CDU που επικαλείται το διεθνές πρακτορείο Reuters, ο κ. Σόιμπλε φέρεται να δήλωσε στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του ότι οι δηλώσεις Βαρουφάκη «πλήττουν την αλληλεγγύη των Ευρωπαίων εταίρων».

Παράλληλα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, η συμφωνία του Eurogroup καθίσταται αυτομάτως άκυρη.

Βαρουφάκης: Οτιδήποτε είναι καλύτερο από το να εγκλωβιζόμαστε σε μία τρύπα λιτότητας
Μιλώντας στους Irish Times, Ο Γ. Βαρουφάκης σχολίασε δηλώσεις που έκανε ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν, ο οποίος μιλώντας σε συνέδριο στο Λονδίνο είπε πως επί της αρχής συμφωνεί με την πρόταση για swap του ελληνικού χρέους με ομόλογα που έχουν ρήτρα ανάπτυξης.

«Ο κ. Νούναν έχει πολύ δίκιο», δήλωσε σε αυτό το σημείο ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών και συμπλήρωσε:

«Χρειάζεται να αναδιαρθρώσουμε το ελληνικό χρέος. Η πρότασή μου για ομόλογα με ρήτρα ανάπτυξης έχει έναν σκοπό: να αυξήσει το ποσό των χρημάτων που δίνουμε στους εταίρους μας ενθαρρύνοντας τους να μας επιτρέψουμε να αναπτυχθούμε».

«Οτιδήποτε είναι καλύτερο από το να εγκλωβιζόμαστε σε μία τρύπα λιτότητας όπου βυθιζόμαστε κάθε μέρα» δήλωσε ο ίδιος.