Επέστρεψε τη διερευνητική εντολή ο Ν. Ανδρουλάκης – «Δεν υπάρχουν περιθώρια συγκλίσεων»

23 Μαϊ 2023

Στο Προεδρικό Μέγαρο προσήλθε ο Νίκος Ανδρουλάκης για να παραλάβει την τρίτη διερευνητική εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για σχηματισμό κυβέρνησης.

«Επιστρέφω την εντολή που έλαβα, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια για κυβερνητικές συγκλίσεις στη βάση προγραμματικών συνεννοήσεων», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στη σύντομη συζήτησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου κλείνοντας, με αυτό τον τρόπο, τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών και ανοίγοντας το δρόμο για τη διεξαγωγή εκλογών στις 25 Ιουνίου.

Το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας για την δεύτερη διερευνητική εντολή, ωστόσο δεν την παρέλαβε καθώς - όπως είπε - «δεν προκύπτει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης».

Την πρώτη διερευνητική εντολή είχε παραλάβει χθες ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επικοινώνησε το απόγευμα της ίδιας ημέρας με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την ενημέρωσε ότι καταθέτει τη διερευνητική εντολή που έλαβε για σχηματισμό κυβέρνησης.