Διαμαντοπούλου: Η Καθαρά Δευτέρα των χαρταετών και των μεταρρυθμίσεων

23 Φεβ 2015

Την πρόσφατη συμφωνία της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους σχολίασε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο facebook η Άννα Διαμαντοπούλου, συνδέοντας την με την «Καθαρά Δευτέρα» και παραθέτοντας το σχέδιο του Δικτύου για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Αναλυτικά η ανάρτηση της με τίτλο:« Η Καθαρά Δευτέρα των χαρταετών και των μεταρρυθμίσεων(οι 3 μέρες που μπορούν να αλλάξουν το ΣΥΡΙΖΑ και την Ελλάδα)» :
«Η Ελλάδα προχθές κέρδισε;! Κέρδισε έναν καθρέφτη. Εναν καθρέφτη δώρο των «θεσμών» – δεν υπάρχει τρόικα – για να κοιτάξει καλά μέσα στο 3μερο και να αποφασίσει τι δεν της αρέσει για να το αλλάξει. Να το αλλάξει όμως με όρους πραγματικούς και με γνώση της πραγματικότητας και όχι με λόγια και υψωμένες γροθιές που μπορούν εύκολα να γίνουν παλάμες ελεημοσύνης.

Είναι πραγματική ευκαιρία. Αυτό που έκαναν εκόντες άκοντες πολλοί κυβερνώντες εδώ και 5 χρόνια, θα το κάνει τώρα με νέες προϋποθέσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ουσία ήταν, είναι και θα είναι οι πραγματικές μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν τη χώρα και θα στρατεύσουν τους πολίτες σε σχέδια συλλογικής και ατομικής ευθύνης και δημιουργίας. Αλλιώς όσες εκλογικές αλλαγές και να συντελεστούν θα γυρνάμε πάλι στην αρχή.

Ο απολογισμός της διαπραγμάτευσης θα γίνει και όλα θα κριθούν γρήγορα εκ του αποτελέσματος, ας αφήσουμε τα περί νικητών και ηττημένων …

Καθαρά Δευτέρα μαζί με τον χαρταετό ας σηκώσουμε ψηλά ένα πλαίσιο μεταρρυθμίσεων !!!

Πριν από 1 χρόνο το Δίκτυο παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων, αυτονόητων μεταρρυθμίσεων στην οικονομία, τη φορολογία, το δημόσιο, τις επενδύσεις, τη δικαιοσύνη, το πολιτικό σύστημα με τίτλο «Ο μίτος της ανασυγκρότησης».
Ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο μεταρρυθμίσεων έξω από ιδεοληπτικές περιχαρακώσεις.
Ένα πλαίσιο μεταρρυθμίσεων με γνώμονα τον κοινό παρανομαστή, αλλά όχι το μέσο όρο.

Αυτό το κείμενο,επαναφέρει το ΔΙΚΤΥΟ σήμερα ως μια μικρή συμβολή, αποστέλλοντας το εκ νέου σε κόμματα, υπουργούς, βουλευτές και φορείς.

Το κείμενο του Δικτύου