Έξαλλος ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ για τη συμφωνία Οικολόγων με Μελανσόν: Είναι απάτη, δεν ντρέπεστε;

09 Μαϊ 2022

Τρεις πρώην ευρωβουλευτές, οι οποίοι εξελέγησαν με το κόμμα των Οικολόγων το 2009, μεταξύ των οποίων ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, καταγγέλλουν, με άρθρο τους στη Le Monde, τη συμφωνία που έκαναν τρία κόμματα της γαλλικής αριστεράς, υπό τον ακροαριστερό Ζαν Λικ Μελανσόν.

Με άρθρο τους στη «Le Monde», τρεις πρώην ευρωβουλευτές, ιδρυτικά μέλη της EELV, ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, ο Ζοσέ Μποβέ και ο Ζαν Πολ Μπεσέ εξαπέλυσαν επίθεση στη νέα λαϊκή κοινωνική και οικολογική ένωση (Nupes) που ανακοινώθηκε το Σάββατο 7 Μαΐου.

Το άρθρο των πρώην ευρωβουλευτών έχει τίτλο «Η συμφωνία των Οικολόγων με το κόμμα Μελανσόν είναι μια απάτη»
«Δεν ντρέπεστε, σύντροφοι της Ευρώπης Ecologie-Les Verts; Το να κάνουμε μια συμφωνία με τους κυρίαρχους της La France insoumise (...) ισοδυναμεί, στα μάτια μας, με θυσία του ουσιαστικού: τη δημοκρατική αρχή», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα στο άρθρο τους τονίζουν:

«Δεν ντρέπεστε σύντροφοι των Οικολόγων-Πράσινων; Το να υπογράψετε συμφωνία με τους εθνικιστές της Ανυπότακτης Γαλλίας, απαρνούμενοι έτσι άλλα ρεύματα σκέψης που οικοδόμησαν την ανθρώπινη πρόοδο ανά τους αιώνες, σημαίνει για μας ότι θυσιάσατε το ουσιώδες: την αρχή της δημοκρατίας. Είναι μείζων πολιτική βιοπραγία την οποία διαπράξατε εναντίον του διαμαντιού της ανθρώπινης κληρονομιάς, να εγκαταλείψετε δηλαδή το καλύτερο που μας απαρτίζει και, παρά τις διαφορές μας, μας κρατάει ενωμένους, οικολόγους, σοσιαλδημοκράτες, χριστιανο-δημοκράτες, φιλελεύθερους και δημοκρατικούς. Άγρια νύχτα αυτή η 1η Μάη 2022, η οποία θα μείνει στα χρονικά σαν τραγικό πισωγύρισμα, όταν υπογράψατε μια φρικαλεότητα, αντίθετη με τον μοναδικό βιώσιμο και ποθητό ορίζοντας της ανθρωπότητας: την ελευθερία.
«Ιστορική» η συμφωνία, λέτε. Όντως! Υπό τον μανδύα μιας ψευδο «μη ταύτισης» που βάζει στο ίδιο τσουβάλι θύτες και θύματα στον πόλεμο της Ουκρανίας, υπογράψατε μια «συμφωνία» με αυτούς που μονίμως συντηρούν την ασάφεια όσον αφορά τις δημοκρατικές αξίες. Κάθεστε δηλαδή στα δεξιά του αφέντη του Κρεμλίνου και των συνεργατών του. Και το κάνετε τη στιγμή που το χειρότερο σενάριο γράφεται μπροστά στα μάτια μας, μια κυνική επίδειξη αιματοχυσίας, θανάτων, δολοφονιών, βιασμών, καταστροφών, πόνου.

Αποφεύγοντας σχολαστικά να αναφέρετε την Ουκρανία, που έχει γίνει σήμερα η πατρίδα των ελευθεριών και το μνημείο του μέλλοντος όλων μας, βάζοντας συνειδητά κάτω από το χαλί μια βασική αρχή του πολιτισμού, ουσιαστικά σιωπάτε μπροστά στους αντιπάλους της δημοκρατίας και της ελευθερίας, δηλαδή υποχωρείτε μπροστά στους εχθρούς των λαών και του ανθρώπινου καλού. Πρόκειται για απάτη.