Γιούνκερ:Η Ελλάδα διαθέτει τους πιο έμπειρους πολιτικούς στην επιλογή λέξεων

23 Φεβ 2015

Το ενδεχόμενο εξόδου οποιασδήποτε χώρας από την ευρωζώνη απέκλεισε ο Ζαν Κλώντ Γιούνκερ. Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε ότι θα εργαστεί σκληρά προκειμένου να υπάρξει η αναγκαία κοινωνική ισορροπία για την Ελλάδα, ενώ σχολίασε με ιδιαίτερα δηκτικό τρόπο τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης σημειώνοντας:«Η κυβέρνηση στην Ελλάδα διαθέτει κατά τεκμήριο το πλέον έμπειρο πολιτικό προσωπικό στην επιλογή λέξεων»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό wirtsaftswoche, συμβούλεψε ότι το κλίμα μεταξύ της Ευρώπης και της ελληνικής κυβέρνησης θα πρέπει να είναι φιλικό και να αποκλιμακωθεί η ένταση.

Σε ερώτηση για τη στάση που κράτησαν οι Αλέξης Τσίπρας και Γιάννης Βαρουφάκης απέναντι στους εταίρους και κατά πόσο κρίνονται ως «άπειροι» ή «τολμηροί» ο Γιούνκερ σημείωσε ότι «ακόμα θα πρέπει να περιμένουμε. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε συναντήσει υψηλά επίπεδα εμπειρίας, ωστόσο δεν πρέπει να βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα».

«Η κυβέρνηση στην Ελλάδα διαθέτει κατά τεκμήριο το πλέον έμπειρο πολιτικό προσωπικό στην επιλογή λέξεων» σχολίασε δηκτικά ο Γιούνκερ, σημειώνοντας ότι «εάν ένας πρωθυπουργός μέσα σε μία εβδομάδα δύο φορές με τις δηλώσεις της κυβέρνησής του καταφέρνει να προσβάλει τη Γερμανία, τότε αυτό δεν είναι ένδειξη πολιτικής ικανότητας. Αντίθετα αναζωπυρώνει τη δυσαρέσκεια του Βερολίνου».

Μέχρι το καλοκαίρι θα πρέπει να είμαστε σε θέση να συμφωνήσουμε με την ελληνική κυβέρνηση για ένα νέο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων με αναπτυξιακό χαρακτήρα για την Ελλάδα, ανέφερε.

«Θα δουλεύω μέρα και νύχτα ασταμάτητα για αυτό ώστε να υπάρχει η αναγκαία κοινωνική ισορροπία στην Ελλάδα.

Είναι αυτονόητο παράλληλα ότι θα πρέπει να τηρούνται όλες οι οικονομικές υποχρεώσεις προς τους Ευρωπαίους εταίρους.

Αυτό αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της νέας συμφωνίας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιούνκερ.