Κλείδωσε για αύριο η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για την Ελλάδα

23 Φεβ 2015

Κλείδωσε για αύριο, Τρίτη, η διάσκεψη του Eurogroup με αποκλειστικό ζήτημα συζήτησης τη λίστα με τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις.

Όπως αναφέρουν υψηλόβαθμα στελέχη του Μαξίμου, στην αυριανή τηλεδιάσκεψη, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση.

Χθες, η κυβέρνηση έστειλε στις Βρυξέλλες ένα προσχέδιο με τις θέσεις της προκειμένου να βολιδοσκοπήσει τις διαθέσεις των πιστωτών της, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται η υποβολή της οριστικής λίστας.

H εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διέψευσε  την πληροφορία ότι  η ελληνική κυβέρνηση έστειλε στις Βρυξέλλες τον κατάλογο με τις μεταρρυθμίσεις που της είχε ζητηθεί . «Δεν έχουμε λάβει κατάλογο. Η χρονική διορία πλησιάζει» και «η Επιτροπή συζητά με τις ελληνικές αρχές», έγραψε στο Twitter η Μίνα Αντρέεβα. Σύμφωνα με πηγές στις Βρυξέλλες δεν θα υπάρξει «απόφαση» των θεσμών για τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων παρά μόνο μια «πρώτη εκτίμηση» που θα παρουσιαστεί στους υπουργούς Οικονομικών. Αυτοί με τη σειρά τους θα συνεδριάσουν το μεσημέρι ή νωρίς το απόγευμα για να εξετάσουν τη λίστα αυτήν.