Κομισιόν: Δεν έχουμε λάβει τον κατάλογο των μέτρων από την Ελλάδα

23 Φεβ 2015

Δεν έχουμε λάβει ακόμη τον κατάλογο των μέτρων από την Ελλάδα δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, υπενθυμίζοντας ότι η προθεσμία λήγει μέχρι απόψε τα βράδυ τα μεσάνυχτα.

Λίγη ώρα πριν το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ότι η λίστα εστάλη, όμως άμεσα με δήλωσή της μέσω Twitter, η εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα, διέψευσε ότι έχει φτάσει στα χέρια τους ο κατάλογος των μέτρων της Αθήνας, ξεσηκώνοντας νέα σχόλια περί «ελληνικού δράματος» που συνεχίζεται στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εξέταση των μέτρων από τους θεσμούς θα γίνει στις Βρυξέλλες την Τρίτη, ενώ ο Μάρτιν Τζάγκερ, εκπρόσωπος Τύπου του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε την Δευτέρα πως οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν τα μέτρα επίσης την Τρίτη. Η συνεδρίαση του Eurogroup θα γίνει με τηλεδιάσκεψη, όπως διευκρίνισε ο κύριος Τζάγκερ.

«Οι θεσμοί θα εξετάσουν πρώτα την λίστα, όπως συμφωνήθηκε την Παρασκευή, και κατόπιν θα δώσουν την εκτίμησή τους, ενώ πάνω σε αυτή τη βάση θα γίνει συζήτηση μεταξύ των υπουργών Οικονομικών του Eurogroup, μέσω τηλεδιάσκεψης», ανέφερε ο κύριος Τζάγερ.

Όπως μεταδίδει ο βρετανικός Guardian, ο κατάλογος των μέτρων δεν θα είναι μεγαλύτερος από τρεις σελίδες συνολικά. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στον κατάλογο θα περιλαμβάνεται ένα ευρύ σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων, που θα προχωρήσουν άμεσα, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει νέες αντιδράσεις στο εσωτερικό, όπως αναφέρει η εφημερίδα.