Μοσκοβισί: Απαγόρευσα ακόμα και την μελέτη ενός σχεδίου «Grexit»

23 Φεβ 2015

Το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Spiegel» που ήθελε την ΕΚΤ να προετοιμάζεται για μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ απέκλεισε ο Πιέρ Μοσκοβισί μιλώντας στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι «France 2». Μάλιστα ο Γάλλος επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων τόνισε:«Απαγόρευσα ακόμα και την εξέταση ενός τέτοιου σχεδίου, δεν υπάρχει Plan B. Γενικά, όποτε υπάρχει Plan B, σημαίνει ότι δεν πιστεύουμε πια στο Plan A».

«Είχαμε μια πρώτη συμφωνία με την Ελλάδα την Παρασκευή, που κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση»σημείωσε, προσθέτοντας ότι είναι και φιλόδοξη αλλά και ρεαλιστική. Ωστόσο, τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση και να καταθέσει προτάσεις που να είναι οικονομικά βιώσιμες.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει έναν και μόνο στόχο και ο ρόλος που εγώ έχω παίξει μέχρι τώρα είναι η αναζήτηση συμβιβασμών, για τη διατήρηση της ακεραιότητας της Ευρωζώνης, για να δοθεί η δυνατότητα στις δημοκρατίες να εισακουσθούν και για να μπορέσει να έχει μια επιθυμητή δημοσιονομική ισορροπία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί πραγματικά την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και δεν υπάρχει κανένα απολύτως άλλο σχέδιο. Πιστεύω πραγματικά ότι είμαστε στον σωστό δρόμο. Περιμένω το βράδυ το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων, ελπίζοντας ότι έχει γίνει κατανοητό ότι θα πρέπει να είμαστε συγχρόνως φιλόδοξοι, αλλά και ρεαλιστές», κατέληξε ο Πιερ Μοσκοβισί.