Σακελλαρίδης: Πετύχαμε όσα δεν κατάφεραν οι προηγούμενοι σε πέντε χρόνια

23 Φεβ 2015

Η Ελλάδα συζητά ήδη με τους εταίρους για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να υποβάλει μέχρι σήμερα το βράδυ, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα γίνει αποδεκτή, δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Σακελλαρίδης.

‘Όπως διευκρίνισε, η λίστα δεν έχει ακόμα αποσταλεί στις Βρυξέλλες, αλλά αυτό θα συμβεί εντός της ημέρας.

«Θα περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, ώστε οι φόροι να κατανέμονται με έναν τρόπο ο οποίος θα είναι πιο δίκαιος, από κοινωνικής πλευράς» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Για τις δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου


«Άστοχη και λανθασμένη» χαρακτήρισε την κριτική του Μανώλη Γλέζου ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. «Σε κάθε περίπτωση δεν θα σταματήσουμε να τιμάμε και να σεβόμαστε τον Μανώλη Γλέζο, αλλά ήταν άστοχη και λανθασμένη η δήλωσή του» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Βλέπουμε ότι η κυβέρνηση σταδιακά πετυχαίνει νίκες, δεν μπορεί μέσα σε τρεις εβδομάδες να αλλάξουμε τα πάντα, δεν έχουμε μαγικό ραβδάκι μέσα σε αυτές τις τρεις εβδομάδες καταφέραμε όσα δεν κατάφεραν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις σε πέντε χρόνια, δεν κερδίσαμε τον πόλεμο, αλλά η κυβέρνηση βάζει τις βάσεις που επιζητά ο Μανώλης Γλέζος, εμείς και η κοινωνία. Ο Μανώλης Γλέζος εκφράζει αγωνίες που υπάρχουν στο μυαλό μας, απαντώ με μεγάλο σεβασμό στους αγώνες του, είμαστε στην αρχή μιας σκληρής διαπραγμάτευσης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το Eurogroup της Παρασκευής
«Δώσαμε τέλος στο προηγούμενο πρόγραμμα, μεγάλες νίκες η μείωση στα πρωτογενή πλεονάσματα και η δυνατότητα να πάρουμε μέτρα για ανάσα χωρίς μέτρα λιτότητας. Δεν κάναμε αποδεκτές διατυπώσεις και κείμενα που συνέχιζαν τα μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης.Έχουμε θετικά δείγματα σε σχέση με το παρελθόν, με μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος, κάτι που σημαίνει ότι δεν χρειάζονται μέτρα λιτότητας και περικοπές» επισήμανε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Όπως τόνισε, η λίστα των μεταρρυθμίσεων που προτείνει η κυβέρνηση θα αποσταλεί εντός της ημέρας στους εταίρους. «Για τη λίστα θα γίνει τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, όχι κανονική συνεδρίαση, κάτι πολύ θετικό, γιατί σημαίνει ένα πλαίσιο αποδοχής, όσο και λιγότερες πιέσεις, από τους εταίρους» εξήγησε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε και στη ΝΔ δηλώνοντας ότι «καταρρέει το οικοδόμημα που είχαν φτιάξει. Δέχονταν παθητικά και στωικά όλες τις αποφάσεις στα Eurogroup. Eμείς κατακτάμε πράγματα αδιανόητα για τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ο κόσμος γνωρίζει». «Δεν μας πιάνει υπέρμετρος ενθουσιασμός, κάναμε ένα σημαντικό βήμα, έχουμε πολλά ακόμη βήματα να κάνουμε» διευκρίνισε, χαρακτηρίζοντας ως κρίσιμο το προσεχές τρίμηνο για την κυβέρνηση.

Αύξηση βασικού μισθού
Ο βασικός μισθός θα αυξηθεί σταδιακά έως το 2016 για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις από την αύξηση του κόστους, ωστόσο στις εργασιακές σχέσεις καταργούνται μέτρα που θυμίζουν εργασιακό μεσαίωνα» πρόσθεσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδη