Σαφείς αποστάσεις πήρες και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος. Μιλώντας στον Βήμα FM, είπε πως πρόκειται για «απόψεις που δεν είναι στην ατζέντα της κυβέρνησης».
Κατηγορηματικός, ότι δεν υπάρχει κάποια συζήτηση στην κυβέρνηση για το θέμα των στρατιωτικών λυκείων, εμφανίστηκε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης.
«Δεν υπάρχει κάποια σκέψη στην κυβέρνηση για το θέμα αυτό, ούτε κάποια συζήτηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης, σχολιάζοντας σχετικές δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου για την πρόθεσή του να θεσπιστούν στρατιωτικά λύκεια.
«Είναι απόψεις που δεν είναι στην ατζέντα της κυβέρνησης..Αν ήμασταν απολύτως σύμφωνοι σε όλα, θα ήμασταν και στο ίδιο κόμμα», είπε μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5. » Δεν υπάρχει ζήτημα όσον αφορά στο κυβερνητικό πρόγραμμα, για το οποίο έχουμε δεσμευτεί μέσα από τις προγραμματικές δηλώσεις. Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης τέτοιες προτάσεις. Νομίζω ότι ήμουν παρών σε όλη τη συζήτηση που έγινε στη Βουλή και γνωρίζω πολύ καλά και τον προγραμματισμό του Υπουργείου, ο οποίος, όπως σας είπα, έχει κατατεθεί», πρόσθεσε.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Ρήγας, ο οποίος δήλωσε στον ΣΚΑΙ: «Η πολιτική της κυβέρνησης θα καθοριστεί στο κυβερνητικό συμβούλιο. Δεν πρέπει να δίνουμε τόση έκταση στις προσωπικές απόψεις που εξέφρασε ο κ. Καμμένος και δεν θα πρέπει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που έχουν τόσο μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, να χρησιμοποιούν τις δηλώσεις αυτές για να δημιουργήσουν ζήτημα από το πουθενά»
Σημειώνεται ότι τα σχέδια Καμμένου, τα οποία δημοσίευσε το «Έθνος», προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.