Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής στη Χίο με συνέπεια να τραυματιστούν έξι άτομα, εκ των οποίων μια 64χρονη σοβαρά.
Το μέτωπο έχει περιοριστεί στο Μετόχι, ενώ σε ύφεση είναι και οι εστίες που έκαιγαν στις Αψηλές.
Στο έργο της κατάσβεσης πήραν μέρος 40 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 67 άτομα πεζοπόρο τμήμα, βοηθούμενοι από εθελοντές και δημοτικά βυτιοφόρα, και από αέρος πέντε ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.
Στην Αθήνα μεταφέρθηκαν το πρωί της Παρασκευής με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ δύο γυναίκες που έχουν υποστεί σοβαρά εγκαύματα
Η φωτιά ξέσπασε την Πέμπτη το βράδυ σε δασική περιοχή ανάμεσα στα χωριά Σιδηρούντα, Κατάβαση και Μάναγρος στη Χίο. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή και η αστυνομία αναγκάστηκε να διατάξει την εκκένωση του οικισμού της Σιδηρούντας καθώς οι φλόγες έφτασαν μέσα στο χωριό και κρίθηκε αναγκαία η απομάκρυνση των κατοίκων.
πηγή: skai.gr