Μόλις τρεις ημέρες μετά τα 69α γενέθλιά του και την επίσημη κυκλοφορία του 29ου άλμπουμ του, ο Ντέϊβιντ Μπάουϊ πέθανε την Κυριακή, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, ο θρύλος της μουσικής, έδινε σκληρή μάχη για τη ζωή του.
Σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook, «Ο Ντέϊβιντ Μπάουϊ πέθανε ήρεμα, περιστοιχισμένος από την οικογένειά του, μετά από μάχη 18 μηνών με τον καρκίνο».
Μεγάλος καλλιτέχνης, πολύπλευρη προσωπικότητα, μάγος της μεταμόρφωσης, χάρισε εξαιρετικές δημιουργίες στον κόσμο που τον λάτρεψε. Το πραγματικό του όνομα ήταν Ντέιβιντ Ρόμπερτ Τζόουνς και είχε γεννηθεί στις 8 Ιανουαρίου 1947. Ήταν από τους πιο δημοφιλείς Βρετανούς μουσικούς της ροκ και σημαντικός εκπρόσωπος της μουσικής του 20ού αιώνα, κυρίως χάρις στη δουλειά του τη δεκαετία του 1970.
Έγινε αρχικά γνωστός το 1969, όταν το τραγούδι του Space Oddity έφτασε στο βρετανικό top-5.
Το 1975 έγινε διάσημος στην Αμερική με το τραγούδι του «Fame» που έφτασε στο νούμερο 1, από το άλμπουμ Young Americans.
Το 1983 κυκλοφόρησε το άλμπουμ Let’s dance με τεράστιες επιτυχίες.