Α. Τσίπρας:«Θα υπερασπιστούμε την Εργασία»- Ομαδικά πυρά από την αντιπολίτευση

04 Ιουν 2016

Ομαδικό πυρ εξαπολύθηκε από την αντιπολίτευση κατά του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την συνέντευξη του πρωθυπουργού στην Εφημερίδα των Συντακτών, κατά την οποία ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι θα προστατεύσει  τα εργασιακά δικαιώματα των Ελλήνων όπως ακριβώς έπραξε με τις συντάξεις και την πρώτη κατοικία.

«Μιλάμε για μια ανάπτυξη, η οποία θα συνοδεύεται με ολοένα και ισχυρότερη κοινωνική προστασία, με στήριξη της εργασίας και της μικρής και μεσαίας οικονομίας, αλλά και με αναλογική κατανομή του οφέλους, όπως ακριβώς κατανεμήθηκαν και τα βάρη», αναφέρει  ο κ. Τσίπρας και  ικανοποιημένος από τη συμφωνία για το χρέος, διότι, όπως σημειώνει, «ήταν ό,τι καλύτερο θα μπορούσαμε να πετύχουμε δεδομένων των συσχετισμών», ενώ «για πρώτη φορά δεν έχουμε υποσχέσεις, αλλά σαφείς δεσμεύσεις». Το σημαντικότερο, δε, για τον πρωθυπουργό είναι ότι «η συμφωνία προβλέπει «κόφτη χρέους» που θα διασφαλίζει ότι η χώρα δεν θα καταβάλλει για αποπληρωμή του χρέους περισσότερο από το 15% του ετήσιου ΑΕΠ της».

Αναφορικά με τις επικείμενες διαπραγματεύσεις κατά τη δεύτερη αξιολόγηση ο Αλέξης Τσίπρας διαμηνύει ότι «θα υπερασπιστούμε την εργασία, όπως κάναμε για την πρώτη κατοικία και τις συντάξεις. Η εμπλοκή, άλλωστε του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά και του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας στις διαπραγματεύσεις διευρύνει τις συμμαχίες που έχουμε ήδη διαμορφώσει». Ο πρωθυπουργός θα σημειώσει ότι η Ελλάδα μπορεί πλέον να βάζει «κόκκινες γραμμές» και να τις υπερασπίζεται αποτελεσματικά, όπως δεν έκανε τα προηγούμενα πέντε χρόνια.

ΝΔ: Όσο υπερασπίστηκε τις συντάξεις και την πρώτη κατοικία, άλλο τόσο θα υπερασπιστεί και τα δικαιωμάτων των εργαζομένων

« Όλοι οι Έλληνες πλέον γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας έκοψε το ΕΚΑΣ από τους συνταξιούχους και παρέδωσε στα ξένα funds και τα δάνεια πρώτης κατοικίας κάτω των 140.000 ευρώ. Επομένως, όλοι καταλαβαίνουν ότι όσο υπερασπίστηκε τις συντάξεις και την πρώτη κατοικία, άλλο τόσο θα υπερασπιστεί και τα δικαιωμάτων των εργαζομένων» και καταλήγει λέγοντας:

«Αλήθεια ο κ. Τσίπρας τολμάει να πει τι έχει συμφωνήσει για τα εργασιακά προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία; Τα ψέματα και η ανικανότητα του κ. Τσίπρα δεν έχουν όρια».

ΚΚΕ: Βάζουμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα

Από την πλευρά του το ΚΚΕ προειδοποίησε ότι « Όταν ο κ. Τσίπρας ισχυρίζεται ότι θα προστατεύσει την εργασία, όπως προστάτευσε τις συντάξεις -τις οποίες τσάκισε- και την πρώτη κατοικία -την οποία παρέδωσε εξ ολοκλήρου στα funds- τότε οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αναμένουν νέα επίθεση στα εργασιακά και συνδικαλιστικά τους δικαιώματα που αποτελεί, άλλωστε, επιταγή του κεφαλαίου και δέσμευση της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων στο πλαίσιο του 3ου μνημονίου. Όσο, δε, για τους δήθεν «συμμάχους», το Ευρωκοινοβούλιο και το Διεθνή Οργανισμό Εργασίας, στους οποίους αναφέρεται ο κ. Τσίπρας και οι οποίοι έχουν πρωτοστατήσει στις αντεργατικές ανατροπές, τότε ισχύει αυτό που λέει ο λαός μας «βάζουμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα»», καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

ΠΑΣΟΚ: Με αυτούς είναι απαραίτητο το λεξικό της μεγάλης εξαπάτησης

Καυστική ανακοίνωση στην οποία κατακεραυνώνει τα λεγόμενα του κου Τσίπρα εξέδωσε και το ΠΑΣΟΚ. Στην ανακοίνωση σημειώνεται «Προχθές ο κ. Τσίπρας πανηγύρισε για την πρώτη αξιολόγηση, την ώρα που την ανικανότητα τους την πληρώνουν οι πολίτες με 5,5 δισ. μέτρα. Χθες μίλησε για δίκαιη ανάπτυξη, την ώρα που στο πρώτο πεντάμηνο του 2016 έκλεισαν 2910 περισσότερες επιχειρήσεις από όσες άνοιξαν, με ορατές τις επιπτώσεις για την ανεργία. Σήμερα διαβεβαιώνει ότι θα υπερασπιστεί την εργασία (στη Β’ αξιολόγηση) όπως έπραξε για τις συντάξεις και τους πλειστηριασμούς.

Συμπέρασμα: Έρχεται καταστροφή για τις εργασιακές σχέσεις και τους εργαζόμενους. Γιατί η δήθεν υπεράσπιση των συντάξεων ήταν μέτρα 2,2 δισ. στο ασφαλιστικό και τα σπίτια παραδίδονται στα ξένα funds.

Με αυτούς είναι απαραίτητο ένα ειδικό λεξικό της ελληνικής γλώσσας. Το λεξικό της μεγάλης εξαπάτησης. Όπου η έννοια της κάθε λέξης θα είναι αντίστροφη.»

Το ΠΟΤΑΜΙ: Μηδενική η αξία των υποσχέσεων του κ. Τσίπρα

Το Ποτάμι με τη σειρά του σημειώνει: «Όλοι πια ξέρουν πόση αξία έχουν οι υποσχέσεις του κ. Τσίπρα. Μηδενική. Οι νέες κόκκινες γραμμές θα έχουν την ίδια τύχη που είχαν και οι προηγούμενες. Το ομολογούν πια ακόμη και αυτοί που τον ψήφισαν.

Μια πολιτική ταυτισμένη με το ψέμα που μοιράζει χάντρες στο λαό και οφίτσια στους κομματικούς υπαλλήλους.»

Ενωση Κεντρώων : Έχει τερματίσει κάθε κοντέρ ψεύδους

«Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε το δικό του success story και απέδειξε ότι αυτά που λέει είναι προϊόντα της «μεταμόσχευσης εγκεφάλου» που υπέστη, με μόσχευμα προερχόμενο από σκληρό νεοφιλελεύθερο και λάτρη του πελατειακού κράτους» αναφέρει το κόμμα σε ανακοίνωσή του σχολιάζοντας την συνέντευξη του Πρωθυπουργού στην Εφημερίδα των Συντακτών. Στην ανακοίνωση αναφέρουν συγκεκριμένα «έχει πλέον τερματίσει κάθε κοντέρ ψεύδους».

Οι πολίτες όμως θα πληρώσουν τον λογαριασμό του «αριστερού επαναστάτη» που θα μας απάλλασσε από το παλιό, καταλήγει.