Η χτεσινοβραδυνή συνέντευξη του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα προκάλεσε δηκτικά σχόλια από την αντιπολίτευση.
Η Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης τονίζει ότι «η απολογία του αμετανόητου κ. Τσίπρα όχι μόνο δεν πείθει κανέναν, αλλά προκαλεί την ελληνική κοινωνία». Κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ότι «μηχανεύεται μεθοδεύσεις διχασμού των Ελλήνων για να διασώσει πολιτικά τον εαυτό του».
Και συνεχίζει: «Ο άνθρωπος που επέβαλε την υπερφορολόγηση, τα λουκέτα των επιχειρήσεων, που ζημίωσε με την πολιτική του τον ελληνικό λαό και τη χώρα με 100 δισ. ευρώ δεν ζήτησε ούτε μια συγγνώμη», καταλογίζοντας στον κ. Τσίπρα ότι «το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να βρει 200 συνένοχους στο εκλογικό σύστημα που θα τον κρατήσει – όπως εκείνος πιστεύει – μέσα στις πολιτικές εξελίξεις».
Η ανακοίνωση καταλήγει:«Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πλέον πολύ καλά ότι δεν έχει να περιμένει τίποτε από αυτήν την κυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα, καθώς πολύ σύντομα θα αποτελούν παρελθόν».
***
Με σκωπτικό τρόπο σχολίασε και το ΠΑΣΟΚ τη χθεσινοβραδυνή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα.
«Γι άλλη μια φορά παρακολουθήσαμε χθες την περιπλάνηση του κ. Τσίπρα σε ένα παράλληλο σύμπαν! Εκεί όλα πάνε υπέροχα. Ούτε φόροι ούτε χρέη ούτε λουκέτα ούτε κομμένες συντάξεις. Όσοι τον άκουγαν, σίγουρα σκέφτονταν «Μεγάλε… πάρε μας μαζί σου έστω για λίγες ώρες»!», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του κόμματος.
«Η συνέντευξη του πρωθυπουργού επιβεβαιώνει με τον πιο κυνικό τρόπο την επικίνδυνη, για τα λαϊκά συμφέροντα, πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
***
Το ΚΚΕ σχολιάζει ότι ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να πείσει το λαό να συμβιβαστεί πλήρως με τη βαρβαρότητα της πολιτικής όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και να υποταχθεί στο στόχο της ανάκαμψης των καπιταλιστικών κερδών, που την βαφτίζει μάλιστα «αριστερό» και «προοδευτικό» στόχο» συνδιάζοντας το ρεαλισμό της υποταγής με τις χρεοκοπημένες λογικές της σκληρής διαπραγμάτευσης.
***
Το Ποτάμι με ανακοίνωσή του σημειώνει «Όταν του επισημαίναμε τις καταστροφικές συνέπειες μιας σύγκρουσης με τους εταίρους, κινδυνολογούσαμε. Χρειαζόταν το plan x για να τις αντιληφθεί. Κι όταν τον καλούσαμε να πιέσει την Ευρώπη για συμφωνία με την Τουρκία, μας κατήγγειλε ως ακροδεξιούς» και κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «ανακάλυψε τώρα ότι έξοδος από την κρίση δεν θα έρθει με σκίσιμο των μνημονίων και μονομερή διαγραφή χρέους, αλλά μπορεί να γίνει με επενδύσεις και δουλειές, όταν επί χρόνια έχει πολεμήσει κάθε επένδυση στη χώρα».
«Το να μιλάει ο κ. Τσίπρας για επενδύσεις έχει τόση αξιοπιστία όση να εκθειάζει ένας χορτοφάγος τις ευεργετικές συνέπειες της κρεατοφαγίας. Ούτε πιστεύει αυτά που λέει, ούτε μπορεί να τα κάνει πράξη. Όσο για την ερωτική σχέση με τους Έλληνες που επικαλέστηκε, λίγες φορές ιστορικά έχει καταγραφεί τόσο μεγάλος αριθμός ερωτικών απογοητεύσεων» επισημαίνει το Ποτάμι και καταλήγει σημειώνοντας: «Ενδιαφέρον είναι, πάντως, ότι θέλει να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι νέοι επιστήμονες που έφυγαν τα τελευταία χρόνια. Ίσως γι αυτό δεν τους δίνει δικαίωμα ψήφου. Για να τους …πιέσει να επιστρέψουν».