Δημοσκόπηση Alco: Στο 3,8% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

20 Μαρ 2016

Στο 3,8% είναι η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, της Alco για το «Πρώτο ΘΕΜΑ».

Συγκεκριμένα, η Alco αναφέρει ότι στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ, με ποσοστό 21,1%, διευρύνει τη διαφορά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται στο 17,3%.

Στο 6,1% ανεβαίνει η Χρυσή Αυγή, ενώ το ΚΚΕ «πέφτει» στο 5%. Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με 3,6%, η Ένωση Κεντρών με 2,6%, οι ΑΝΕΛ και η Λαϊκή Ενότητα με 2,2% και το Ποτάμι με 1,8%.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η αποδοχή της κυβέρνησης έχει υποχωρήσει σημαντικά με την ελληνική κοινωνία να προτιμά το σχηματισμό άλλης κυβέρνησης από άλλα κόμματα.

Ο σχηματισμός άλλης κυβέρνησης από τη σημερινή Βουλή επιλέγεται από το 38% των πολιτών που συμμετείχαν , ενώ στο 21% ανέρχεται το ποσοστό εκείνων που προτιμούν τις εκλογές και στο 22% όσοι θεωρούν προτιμητέα επιλογή να συνεχίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Όσο για την απογοήτευση που κυριαρχεί στην ελληνική κοινωνία, είναι χαρακτηριστικό ότι το 72% των πολιτών εκτιμούν ότι η κατάσταση στη χώρα θα επιδεικωθεί το επόμενο εξάμηνο.