Θα έχουμε κλείσει τη διαπραγμάτευση έως τις 15 Απριλίου γιατί μετά έχουμε τη Σύνοδο του ΔΝΤ», δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής.
Όπως είπε το ίδιο στέλεχος οι δανειστές έχουν δεχθεί ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα 3% του ΑΕΠ, όπως προτείνει η Κομισιόν και όχι 4,5% που ήταν η θέση του ΔΝΤ.
Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι υπάρχει δυσκολία στον προσδιορισμό των φορολογικών μέτρων ύψους 1,8 δισ ευρώ. Πάντως, εκτίμησε ότι αν υπάρξει συμφωνία σε ασφαλιστικό και δημοσιονομικά μέτρα, τότε θα κλείσει και η αξιολόγηση.
Παράλληλα, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, κ. Β. Σόιμπλε, για τη νέα ρύθμιση του ελληνικού χρέους το ίδιο στέλεχος εξέφρασε τον προβληματισμό του, αλλά σημείωσε ότι θα πρέπει να αναληφθεί δράση γιατί το επιδιώκει το ΔΝΤ. Τέλος δήλωσε: «Αν κλείσει το ασφαλιστικό και το δημοσιονομικό ουσιαστικά θα έχει κλείσει η αξιολόγηση».
Ν. Παππάς: Έκρηξη επενδύσεων
«Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους εταίρους που θα φέρει έκρηξη επενδύσεων» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας σε εκδήλωση της British American Tobacco για τη δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου στον Πειραιά.
Ο κ. Παππάς ανέφερε ότι είχε την ευκαιρία να δει πολλούς επενδυτές. «Νομίζω ότι όλοι έχουν συμφέρον να παραμερίσουν τις φωνές που θέλουν να ρίξουν σκιές. Υπάρχουν πολύ σημαντικά κομμάτια του ψηφιδωτού που αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα ανακάμπτει» τόνισε ο κ. Παππάς.
Επίσης, πρόσθεσε ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλές είναι καλοδεχούμενες. «Εταιρείες που αποφασίζουν να επενδύσουν στην Ελλάδα συμβάλλουν στο να πάει καλύτερα η ελληνική οικονομία», ενώ συμπλήρωσε ότι υπάρχουν θετικά σημάδα που αποδεικνύουν ότι η ελληνική οικονομία πηγαίνει πολύ καλύτερα απ? ότι πολλοί περίμεναν.
O κ. Παππάς αναφέρθηκε στις δυνατότητες που ανοίγονται με τέτοιες επενδυτικές κινήσεις. «Η δυναμική της χώρας είναι δεδομένη και είναι σημαντικό που μεγάλες εταιρείες την αξιοποιούν, φέρνοντας τον στόχο της ανάπτυξης ακόμα πιο κοντά» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Είμαστε εδώ, για να ενισχύσουμε τις επενδύσεις και να προχωρήσουμε σε ένα αύριο που θα επουλώσει τις πληγές της πολύπλευρης κρίσης που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια».
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της British American Tobacco για την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα και το Ισραήλ Τζιανπιέτρο Πατσανέζε (Gianpiero Pazzanese) αναφέρθηκε στην εμπιστοσύνη του ομίλου στην ελληνική αγορά και στη δυναμική της, όσο και στη δυνατότητα της Ελλάδας να λειτουργήσει ως ευρύτερο περιφερειακό οικονομικό και εμπορικό κέντρο.
«Με την έναρξη της λειτουργίας του Διεθνούς Διαμετακομιστικού Κέντρου, η British American Tobacco δείχνει έμπρακτα τη διαρκή υπόσχεσή της να δίνει αξία καθημερινά στην ελληνική κοινωνία. Τώρα, η δέσμευση αυτή πάει ένα βήμα παραπέρα, κάνοντας τον Πειραιά φορέα της αξίας αυτής και για άλλες αγορές, κάτι που θα έχει σημαντικό θετικό αντίκτυπο για την ελληνική οικονομία» δήλωσε ο κ. Πατσανέζε.