Συνολικά 49.321 άτομα απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους στο τουρκικό Δημόσιο, εκτός από τις ένοπλες δυνάμεις και το δικαστικό σώμα, κατά την επιχείρηση εκκαθάρισης στο τουρκικό Δημόσιο, σύμφωνα με ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ».
Εκτός από τους συνολικά 36.200 υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας, 28.321 υπάλληλοι έχουν απομακρυνθεί από διάφορες υπηρεσίες, όπως το γραφείο του Πρωθυπουργού, το υπουργείο Εσωτερικών, η υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ, η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων, το υπουργείο Οικονομικών και η Διεύθυνση Ελέγχου Ενεργειακής Αγοράς.
Στους αριθμούς αυτούς θα πρέπει να προστεθούν οι χιλιάδες περιπτώσεις διαθεσιμότητας και απομάκρυνσης στις ένοπλες δυνάμεις και στο δικαστικό σώμα. Ο πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, δήλωσε χθες ότι προσήχθησαν πάνω από έξι χιλιάδες αξιωματικοί στις ένοπλες δυνάμεις, ενώ έχουν απομακρυνθεί και πάνω από 3.000 δικαστικοί.
Ανακλήθηκαν οι άδειες ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών που πρόσκεινται στον Γκιουλέν
Η εποπτεύουσα αρχή των ραδιοτηλεοπτικών μέσων στην Τουρκία ακύρωσε σήμερα τις άδειες όλων των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών που φέρεται να έχουν διασυνδέσεις με το θρησκευτικό κίνημα, του οποίου οι υποστηρικτές κατηγορούνται ότι επιχείρησαν να καταλάβουν την εξουσία με πραξικόπημα.