Έκρηξη κατά θωρακισμένου οχήματος στη νοτιοανατολική Τουρκία είχε ως αποτέλεσμα 7 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας να χάσουν τη ζωή τους. Σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται τουρκικές πηγές ασφαλείας, το πρωί της Πέμπτης έκρηξη έπληξε στρατιωτικό κονβόι στην εθνική που συνδέει το Ντιγιάρμπακιρ με την περιφέρεια του Λιτζέ.
Οι αρχικές αναφορές μιλούσαν για τραυματίες. Στα τουρκικά ΜΜΕ γίνεται επίσης λόγος τραυματίες.
Την ίδια στιγμή, γνωστοποιήθηκε ότι τουρκικά μαχητικά έπληξαν θέσεις του PKK στο βόρειο Ιράκ σκοτώνοντας «περίπου 60 μέλη» της οργάνωσης. Την αναφορά μετέδωσε αρχικά το CNN Turk και στη συνέχεια την επιβεβαίωσε ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε ότι έχουν αναγνωριστεί οι δράστες της χθεσινής επίθεσης αυτοκτονίας με αυτοκίνητο στην Άγκυρα, τονίζοντας ότι την επίθεση έκανε μαχητής των Μονάδων Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG). Ανακοίνωσε ότι έγιναν εννέα συλλήψεις μετά την επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του YPG με μέλη του PKK στην Τουρκία.
Διαψεύδει το Κουρδικό Κόμμα Δημοκρατικής Ενωσης
Ο ηγέτης του Κόμματος Δημοκρατικής Ενωσης (PYD), του μεγαλύτερου κουρδικού κόμματος της Συρίας, ο Σάλεχ Μούσλιμ, διέψευσε κάθε ανάμειξη της στρατιωτικη΄ς του πτέρυγας. των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στη χθεσινή βομβιστική επίθεση στην Αγκυρα κατά την οποία σκοτώθηκαν 28 άνθρωπο