Ποινή φυλάκισης δύο μηνών με αναστολή για παράνομη είσοδο στη χώρα επέβαλε το μονομελές πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης στους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, ενώ αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της δράσης υπό την απειλή ζωής.
Το δικαστήριο αθώωσε τους 8 για την κατηγορία της παράνομης πτήσης με ελικόπτερο από την Τουρκία στην Αλεξανδρούπολη, αναγνωρίζοντας ότι βρίσκονταν σε κίνδυνο.
Οι «8» ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους ότι τη νύχτα της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος είχαν φύγει από τη βάση τους για να πάνε στην Κωνσταντινούπολη και να πάρουν τραυματίες.
Ωστόσο, όπως υποστήριξαν, εκεί δέχτηκαν επίθεση με αποτέλεσμα να γυρίσουν πίσω στη βάση. Επιστρέφοντας στη βάση δέχτηκαν -όπως είπαν- και άλλα πυρά με αποτέλεσμα να αποφασίσουν να φύγουν άρον-άρον από την χώρα τους και να πετάξουν ως την Ελλάδα.
Πάντως, κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπήρξε ένταση στην δικαστική αίθουσα όταν ένας από τους οκτώ κατέθεσε μια διαφορετική ιστορία από εκείνη που μέχρι στιγμής είχαν πει οι υπόλοιποι πραξικοπηματίες, μπλέκοντας ουσιαστικά την υπόθεση και προκαλώντας τον εκνευρισμό της προέδρου.
Οι Τούρκοι αξιωματικοί πάντως δεν θα αφεθούν ελεύθεροι καθώς για λόγους ασφαλείας υπάρχει σε ισχύ το μέτρο διοικητικής κράτησης.