Πρόταση Θεοδωράκη για Υπερυπουργό οικουμενικής αποδοχής για το προσφυγικό

01 Μαρ 2016

Να παραμερίσουν τις διαφορές τους κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς ο Σταύρος Θεοδωράκης, προκειμένου το Συμβούλιο της Παρασκευής να έχει αποτελέσματα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ-1 ο κ. Θεοδωράκης αποκάλυψε ότι θα καταθέσει πρόταση για έναν Υπερυπουργό, με αυξημένες αρμοδιότητες, που θα συντονίζει τις προσπάθειες που γίνονται για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. «Το Ποτάμι ζητάει να υπάρξει ένας υπερ-υπουργός, που θα συντονίσει τη χώρα, στο μεγάλο ζήτημα του προσφυγικού. Δεν αρκεί ο κ. Μουζάλας. Ο κ. Μουζάλας είναι ένας διαπραγματευτής, μιλάει με τις οργανώσεις, με τους μετανάστες. Είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει αυτή την υπόθεση και βασανίζεται, αλλά αυτό δεν είναι πάντα αρκετό στην πολιτική. Χρειάζεται ένας άνθρωπος με ενισχυμένη αρμοδιότητα, ένας υπερ-υπουργός που να δίνει αναφορά κατευθείαν στον Πρωθυπουργό και να κάνει συγκεκριμένες κινήσεις» δήλωσε.

Πρόσθεσε μάλιστα, ότι έχει συγκεκριμένο όνομα που θα προτείνει για να αναλάβει αυτόν τον επιτελικό ρόλο. «Εμείς θα προτείνουμε την ύπαρξη ενός υπουργού οικουμενικής αποδοχής. Έχω το όνομα, θα μου επιτρέψετε να το πω πρώτα στους άλλους αρχηγούς. Είναι ένας άνθρωπος που έχει αποδείξει ότι μπορεί να παίρνει αποφάσεις γιατί  αυτό έχει σημασία σήμερα. Σήμερα δεν χρειαζόμαστε ένα δεξιό ή ένα αριστερό υπουργό». Συνεχίζοντας τη συζήτηση με τη Μαρία Χούκλη πάνω στο ίδιο θέμα προσέθεσε: «Την Παρασκευή στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών έρχεται μια κρίσιμη στιγμή. Θα πρέπει να μιλήσουμε ειλικρινά για τα πέντε πράγματα που μπορεί να κάνει η χώρα. Χρειάζονται μερικές τολμηρές αποφάσεις και σε σχέση με το ΝΑΤΟ και σε σχέση με την ασφάλεια των νησιών, αλλά και σε σχέση με την περίθαλψη των προσφύγων».

«Δεν μπορεί μια κυβέρνηση που νιώθει αγχωμένη από την οριακή πλειοψηφία των 153 βουλευτών και από την μικρή απήχηση της στην κοινωνία να πάρει γενναίες αποφάσεις», εκτίμησε.

Όσον αφορά στις αποκαλύψεις για το κύκλωμα εκβιαστών, ο κ. Θεοδωράκης είπε πως ζήτησε απαντήσεις στη Βουλή από τον Πρωθυπουργό, αλλά δεν τις έλαβε.

Μιλώντας, τέλος, για το συνέδριο του Ποταμιού ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε: «Το Ποτάμι είναι ένα, δυνατό, μεταρρυθμιστικό Κίνημα. Πριν από ένα συνέδριο λέγονται πολλά αλλά νομίζω πως οι αποφάσεις του συνεδρίου, με τέτοιες συντριπτικές πλειοψηφίες, αποδεικνύουν ότι εμείς που είμαστε το Ποτάμι, είμαστε ένα Ποτάμι και προσπαθούμε να τα αλλάξουμε όλα στη χώρα. Βεβαίως, καλό είναι να υπάρχουν και άλλες φωνές, αλλά φωνές που δεν απειλούν τη φυσιογνωμία του κόμματος. Το Ποτάμι θα συνεχίσει να είναι η καθαρή, μεταρρυθμιστική δύναμη της χώρας».

Πηγή: ΑΝΤ-1