Αγγλία: Κομφούζιο απο διαδηλώση της κίνησης «Black Lives Matter»

05 Αυγ 2016

Χάος έχει προκληθεί στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, καθώς διαδηλωτές της κίνησης «Black Lives Matter» έχουν καταλάβει τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο.
Οι διαδηλωτές, αλυσσοδεμένοι μεταξύ τους, έχουν ξαπλώσει στον δρόμο σε μια μέρα που εκατοντάδες οικογένειες φεύγουν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.
Οι διαδηλωτές της κίνησης έχουν βάλει στο στόχαστρο και άλλες δύο αγγλικές πόλεις. Στο Μπέρμιγχαμ έκλεισαν επίσης τον δρόμο που οδηγεί προς το αεροδρόμιο, και στο Νότιγχαμ ξάπλωσαν στις ράγες του τραμ, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο.
Η κίνηση «Black Lives Matter» δημιουργήθηκε στις ΗΠΑ και έχει επεκταθεί στη Μεγάλη Βρετανία με αφορμή τις δολοφονίες Αφροαμερικανών από την αστυνομία.
Χθες, 4 Αυγούστου, ήταν η πέμπτη επέτειος από τη δολοφονία του Μαρκ Ντούγκαν στο βόρειο Λονδίνο, που είχε οδηγήσει χιλιάδες ανθρώπους στον δρόμο, στο Λονδίνο και σε άλλες πόλεις της Βρετανίας, στο διάστημα από τις 6 έως τις Αυγούστου του 2011.
Η Βρετανική κίνηση «Black Lives Matter» προανήγγειλε χτες στο Facebook το σημερινό «εθνικό μπλακ άουτ»: «Πέντε χρόνια πριν, χάσαμε έναν δικό μας. Πέντε χρόνια μετά, η κοινότητα θυμάται»