Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε νέο Παραολυμπιακό ρεκόρ με 238 κιλά και κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία των -107 κιλών στην άρση βαρών σε πάγκο!
Ο Παύλος Μάμαλος είχε τρεις έγκυρες προσπάθειες στα 233, 234 και 238 κιλά, ενώ προσπάθησε για το παγκόσμιο ρεκόρ στα 243.5 κιλά χωρίς επιτυχία.
Αυτό είναι το δέκατο μετάλλιο της Ελλάδας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και τρίτο χρυσό μετά απ’ αυτά των Μανώλη Στεφανουδάκη στο ακόντιο (F53/54) και Θανάση Κωνσταντινίδη στη σφαίρα (F32).
Αυτό είναι το τρίτο μετάλλιο του αθλητή από τον Ασπρόπυργο σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, μετά το ασημένιο στο Πεκίνο το 2008 και το χάλκινο στο Λονδίνο το 2012.
Λίγο μετά το χρυσό του Παύλου Μάμαλου, ο Σεν Τζον Φερνάντες μας χάρισε ακόμα μια πρωτιά, αυτή τη φορά, στη σφαιροβολία F53. Έτσι συνολικά η χώρα μας γιορτάζει 11 μετάλλια στη διοργάνωση.
Η επίδοση του Φερνάντες με 8,44μ. αποτελεί Παραολυμπιακό ρεκόρ και την πέτυχε με την πρώτη προσπάθεια, αφήνοντας τον δεύτερο, Σκοτ Σέβερν, μάταια να «κυνηγάει».
πηγή: gazzetta.gr