Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Σαρλερουά

07 Αυγ 2016

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την χτεσινή επίθεση με ματσέτα κατά δύο γυναικών αστυνομικών στο αεροδρόμιο Σαρλερουά, σύμφωνα με ανάρτηση του πρακτορείου Amaq στο Twitter.

Λίγο πριν την ανάληψη της ευθύνης, Βέλγοι εισαγγελείς αναγνώρισαν το δράστη ως τον 33χρονο Αλγερινό Κ.Β., ο οποίος ζούσε στο Βέλγιο από το 2012 λέγοντας ότι μπορεί να σχετίζεται με την τρομοκρατία.

Ο δράστης που φώναζε «Αλλαχου Ακμπαρ» στη διάρκεια της επίθεσης, υπέκυψε στα τραύματα που προκλήθηκαν από πυρά αστυνομικών. Ήταν γνωστός στην αστυνομία από ποινικές υποθέσεις.

Τα μέτρα ασφαλείας στα αστυνομικά τμήματα του Βελγίου έχουν αυξηθεί μετά τη χθεσινή επίθεση στο Σαρλερουά, σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ.