Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης θα ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας- Αναβλήθηκε το αυριανό Eurogroup

27 Απρ 2016

Την άμεση σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης,  σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, θα ζητήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον Ντόναλντ Τούσκ, με τον οποίο έχει προγραμματίσει  το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία, το πρωί, θεωρώντας ότι  δεν τηρείται η συμφωνία του περασμένου Ιουλίου για την Ελλάδα,

Η απόφαση ελήφθη, λίγη ώρα μετά την ανάρτηση του εκπροσώπου του προέδρου του Eurogroup  στο Twitter ειχε ανακοινώσει οτι δεν θα πραγματοποιηθεί το έκτακτο Eurogroup της Μ. Πέμπτης  Σύμφωνα με τον ίδιο χρειάζεται περισσότερος χρόνος και η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για την πρώτη αξιόλογηση, το πακέτο των εφεδρικών μέτρων και το χρέος θα γίνει «σε επόμενο στάδιο».

Είχε προηγηθεί τηλεδιάσκεψη στη διάρκεια της οποίας ο Γερούν Ντάισελμπλουμ θα αποφάσιζε για την «τύχη» του Eurogroup.

Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι το Eurogroup για την Ελλάδα πιθανώς να διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα, κάτι το οποίο δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.