Αίσθηση προκαλούν δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, για το ΠΑΣΟΚ, δηλώσεις που υποχρέωσαν τη Χαριλάου Τρικούπη να απαντήσεο άμεσα, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τα περί πρότασης Τσίπρα για συνεργασία.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ερωτήθη αν υπάρχει προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας στο μέλλον με το ΠΑΣΟΚ και απάντησε:« Κοιτάξτε η κ. Γεννηματά μπορεί να βάλει στην άκρη τον κ. Βενιζέλο, να τον διώξει από το ΠΑΣΟΚ κι από κει και πέρα να συζητήσουμε».
Ο κ. Καμμένος, με το γνωστό του ύφος, συμπλήρωσε: «Ελπίζω να στηρίξουν την κυβέρνηση αυτή που είναι η κυβέρνηση που επέλεξε ο ελληνικός λαός. Είναι η ώρα να πάρουν και τις μεγάλες τους αποφάσεις. Να διαχωρίσουν ακόμη και μέσα στα ίδια τους τα κόμματα το χτες. Δεν έχει κανένα λόγο να απολογείται η κ. Γεννηματά για τον κ. Βενιζέλο. Δεν έχει κανένα λόγο να έχει στους κόλπους πολιτικούς που έχουν εμπλακεί είτε στις λίστες Λαγκάρντ είτε στις λίστες των υποβρυχίων είτε στα άλλα σκάνδαλα. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή είναι η χρυσή ευκαιρία να απομονωθούν τα βαρίδια και με τη μεγαλύτερη δυνατή να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης αυτή η κυβέρνηση».
Αμεση απάντηση ΠΑΣΟΚ
Διαψεύδουμε κατηγορηματικά τις φήμες περί δήθεν προτάσεων συνεργασίας του κ. Τσίπρα προς το ΠΑΣΟΚ, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη και προσθέτει:
Όσον αφορά τις δηλώσεις Καμμένου, απαξιούμε να τις σχολιάσουμε.
Θεοχαρόπουλος: Ιδια στάση με Γεννηματά
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος διέψευσε ότι υπήρξε οποιαδήποτε διαφοροποίηση από την κυρία Γεννηματά στο θέμα της διακυβέρνησης του τόπου. «Έχουμε ακριβώς την ίδια στάση”, είπε, ενώ έκανε γνωστό, ότι δεν είχε καμία επικοινωνία με τον προκάτοχό του στην ηγεσία της ΔΗΜΑΡ, κύριο Φώτη Κουβέλη.