Πούλιτζερ σε τρεις Έλληνες φωτορεπόρτερ

19 Απρ 2016

Τρεις Ελληνες φωτορεπόρτερ τιμήθηκαν με την ύψιστη τιμή του βραβείου Πούλιτζερ που αποτελεί τη μεγαλύτερη διάκριση, παγκοσμίως στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Οι τρεις Έλληνες φωτορεπόρτερ είναι ο Γιάννης Μπεχράκης, ο ‘Αλκης Κωνσταντινίδης και ο Αλέξανδρος Αβραμίδης και τιμήθηκαν για την φωτογραφική κάλυψη της προσφυγικής κρίσης .

«Για μένα το πιο σπουδαίο είναι ότι γινόμαστε οι φωνές των ανθρώπων που μας χρειάζονται». Αυτά ανέφερε , μεταξύ άλλων, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιάννης Μπεχράκης , ένας από τους τρεις Έλληνες φωτογράφους

Μαζί με τους συναδέλφους του, ‘Αλκη Κωνσταντινίδη και Αλέξανδρο Αβραμίδη, που ανήκουν στην ομάδα «Thompson Reuters», αποτύπωσαν την προσφυγική κρίση μέσα από τον φακό τους και απέσπασαν το βραβείο της κατηγορίας «Breaking News», το οποίο το πρακτορείο Reuters μοιράστηκε με την εφημερίδα «New York Times».

«Νομίζω είναι το πρώτο Πούλιτζερ που έρχεται στην Ελλάδα» είπε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο Γιάννης Μπεχράκης. «Χαίρομαι διπλά γιατί είναι μία επαγγελματική αναγνώριση υψηλού επιπέδου και για μένα και για την ομάδα μου». Αναφερόμενος στους άλλους δύο Έλληνες τιμώμενους σχολίασε: «Τα παιδιά είναι καταπληκτικά, έχουν πολύ ταλέντο, πολύ πάθος και πιστεύουν πολύ σε αυτό που κάνουν».

Όπως τόνισε, «το σημαντικό είναι αυτό που κάναμε φέτος μαζί με αυτά τα παιδιά. Με πολλές προσωπικές θυσίες καταφέραμε αυτό που θέλαμε, που ήταν να γίνουμε η φωνή αυτών των ανθρώπων που ερχόντουσαν σε μία κουκίδα γης στο Αιγαίο βλέποντάς την σαν την τελευταία τους ελπίδα. Οι άνθρωποι στα νησιά τους καλωσόρισαν, τους έδειξαν αγάπη και εμείς οι δημοσιογράφοι που ήμασταν εκεί για πάρα πολύ καιρό γίναμε τελικά σωσίβια για αυτούς. Ακούστηκε η φωνή τους μέσα από τις φωτογραφίες και τα κείμενά μας. Με αυτό τον τρόπο δείξαμε τι γίνεται στο κόσμο».

Οι ανακοινώσεις της απονομής των βραβείων και στις 21 κατηγορίες ανακοινώθηκαν σήμερα στο Πανεπιστήμιο Columbia στην Νέα Υόρκη, στην 100η απονομή των Πούλιτζερ, της υψηλότερης διάκρισης που δίνεται κάθε χρόνο σε έντυπα μέσα ενημέρωσης.