Αναδίπλωση Κούλογλου μετά από παρέμβαση Τσίπρα- Κραδασμοί στο κόμμα από την δήλωση περί ισοπαλίας Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

22 Σεπ 2021

Οι διαστάσεις που πήρε το θέμα της κριτικής της παρουσίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ ενόχλησαν σφόδρα τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ τους κραδασμούς που προκάλεσε σε συνθήκες εσωκομματικής ηρεμίας αλλά και ευφορίας για την διήμερη παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ η απρόσμενη αρνητική κριτική του Στέλιου Κούλογλου προσπαθεί να απορροφήσει η Κουμουνδούρου.
Η δήλωσή του περί ισοπαλίας Μητσοτάκη Τσίπρα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο κόμμα με πρώτο τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος με το γνωστό του ύφος προέτρεψε τον κ. Κούλογλου να αποτραβηχτεί από την πολιτική και να επιστρέψει στη δημοσιογραφία, ανοίγοντας τον δρόμο για εισηγήσεις μέχρι και για τη διαγραφή του ευρωβουλευτή από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Εκτός του Πολάκη και άλλα στελέχη του κόμματος αποδοκίμασαν την παρέμβασή του, όπως ο γραμματέας του Δημήτρης Τζανακόπουλος που σχολίασε ότι «η πολιτική δεν είναι αρένα για να μιλάμε για ισοπαλίες» σημειώνοντας δηκτικά ότι «όλα αυτά κινούνται στη σφαίρα μιας κακής ποιότητας δημοσιογραφίας». Η πιο επιθετική δήλωση έγινε από τον έτερο ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη που όχι μόνο ζήτησε να συνεδριάσουν τα αρμόδια όργανα αλλά έδειξε και τον δρόμο της εξόδου προς τον Στέλιο Κούλογλου λέγοντας ότι «σε όποιον δεν αρέσει καλό ταξίδι.
Κατόπιν αυτών υπήξε αναδίπλωση του ευρωβουλευτή, ο οποίος σε δήλωσή του στην «Αυγή», έκανε λόγο για «άστοχη διτύπωση». «Για να σταματήσει η προσπάθεια δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων με αφορμή μια ενδεχομένως άστοχη διατύπωσή μου, ξεκαθαρίζω ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ αποτελεί αναγκαιότητα να προκύψει από τη λαϊκή ετυμηγορία μια προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, που θα αναλάβει το δύσκολο έργο της αποκατάστασης της κοινωνικής συνοχής που έχει διαρρήξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Είναι προφανές ότι σε αυτή τη κατεύθυνση θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στο συλλογικό στόχο για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές διεξαχθούν», τονίζει στη δήλωσή του στην Αυγή ο Στέλιος Κούλογλου.
Προηγήθηκε βεβαια επικοινωνία του κ. Κούλουγλου με τον Αλέξη Τσίπρα. Όπως αποκάλυψε αργά το βράδυ στο "Κόντρα" ο ίδιος  ο ευρωβουλευτής το μεσημέρι της Τρίτης επικοινώνησε μαζί του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο  όπως υπονόησε είχαν μια θετική συζήτηση κατά την οποία η ένσταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι με το κείμενό του άφησε να εννοηθεί ότι θα ήθελε έναν άλλον πρωθυπουργό σε μια προοδευτική διακυβέρνηση. Εξήγησε ότι δεν είχε τέτοια πρόθεση  και ανέφερε ότι "έκανα ένα λάθος για να βοηθήσω όμως" κι όχι για να δημιουργήσει πρόβλημα. Ο Στέλιος Κούλογλου επανέλαβε ότι θα συνεχίσει να λέει την αλήθει υποστηρίζοντας  ότι είναι υποχρέωση του να λέει την αλήθεια κι όχι  ψέματα.
Ωστόσο, παρά την  αναδίπλωση του ευρωβουλευτή  η συζήτηση που άνοιξε και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε σχέση με την παρέμβασή του επικέντρωσε εκ των πραγμάτων το ενδιαφέρον εκεί παγώνοντας τις θετικές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν για το νέο μοντέλο διακυβέρνησης και τα οικονομικά μέτρα ενίσχυσης που παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος.
Είναι γεγονός, πάντως, ότι και το καλοκαίρι ο ευρωβουλευτής είχε γράψει πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη κι ότι εάν δεν υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί σταδιακά να απωλέσει τη θέση του ως εναλλακτική λύση. Σημειώνοντας επιπλέον πως είτε (ο ΣΥΡΙΖΑ) θα προχωρήσει σε ριζική επανεκκίνηση ή αναπόφευκτα κάποιος άλλος σχηματισμός θα καλύψει το κενό