Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης των Ελλήνων στρατιωτικών

05 Μαρ 2018

Η ένσταση για την προφυλάκιση που κατέθεσαν οι δικηγόροι των δύο ελλήνων στρατιωτικών, που έχουν προφυλακισθεί με την κατηγορία εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, απορρίφθηκε από το δικαστήριο με απόφαση που ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Αδριανούπολη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sabah, το αίτημα απορρίφθηκε λόγω του ότι οι δύο στρατιώτες δεν διαθέτουν κάποια κατοικία στην περιοχή, καθώς επίσης δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η έρευνα για το περιεχόμενο των κινητών τους τηλεφώνων.

Η υπεράσπιση είχε ζητήσει να δηλωθεί ως προσωρινή κατοικία των δύο στρατιωτικών το ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη, ώστε να αποφυλακιστούν, μέχρι να εκδικαστεί η έφεση κάτι που απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί πλέον είναι η κατάθεση του κατηγορητηρίου από την εισαγγελία, η αποδοχή ή η απόρριψη της από το δικαστήριο και στην συνέχεια ο ορισμός δικασίμου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι δυό τους θα μείνουν στη φυλακή μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση τους.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Milliyet, οι δικηγόροι Hakan Yalc?ntug και Sinem Sand?r, που διορίστηκαν από το Ελληνικό Προξενείο, για να εκπροσωπήσουν τους Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κουκλατζή, άσκησαν έφεση κατά της απόφασης κράτησής τους. Συγκεκριμένα, ζήτησαν την απελευθέρωση των δύο στρατιωτών και την επιστροφή τους στην Ελλάδα.

Σημειώνεται πως από νωρίς το πρωί, στο χώρο του δικαστηρίου προσήλθαν οι γονείς των δύο συλληφθέντων οι οποίοι αρνήθηκαν να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση, ενώ οι ίδιοι οι στρατιωτικοί δεν μεταφέρθηκαν στο δικαστήριο. Οι συγγενείς πήγαν στο δικαστήριο προκειμένου να ζητήσουν από τον εισαγγελέα ειδική άδεια για να μπορέσουν να επισκεφθούν τα παιδιά τους στη φυλακή υψίστης ασφαλείας που έχουν μεταφερθεί. Αφού έλαβαν την άδεια πήγαν στις φυλακές.