Βενιζέλος: Πρέπει να τραγουδήσουμε κι εμείς τον ύμνο της Ουκρανίας

09 Απρ 2022

«Πρέπει να τραγουδήσουμε κι εμείς τον ύμνο της Ουκρανίας επειδή αυτήν τη στιγμή είναι ο ύμνος της της φιλελεύθερης δημοκρατίας, ο ύμνος των δικαιωμάτων μας, ο ύμνος των κεκτημένων μας. Πρόκειται για πόλεμο αξιών, μαχόμεθα για τη φιλελεύθερη δημοκρατία στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Αυτό παίζεται σήμερα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο ΑΠΘ και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Επιπλέον, ο Ευ. Βενιζέλος άσκησε δριμεία κριτική στην Ευρώπη για τη στάση της έναντι της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, λέγοντας ότι η Ευρώπη συχνά βρίσκεται σε λήθαργο και κάνοντας λόγο για "ενδοτική" Δύση έναντι της Ρωσίας, αλλά και για παράδοση της ενεργειακής πολιτικής της Ευρώπης στη Ρωσία, μιλώντας για επίδειξη ερασιτεχνισμού και ενδοτισμού.

Επίσης, υποστήριξε ότι η Ευρώπη είναι πολύ μικρή στρατιωτικά, καθώς δεν έχει πυρηνική δύναμη, αφού τα εκτός ΝΑΤΟ γαλλικά πυρηνικά και τα εκτός ΕΕ βρετανικά, δεν επαρκούν για τον σχηματισμό πυρηνικής ασπίδας. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι το παιχνίδι της Δύσης κρίνεται τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, εξηγώντας πως στο εσωτερικό της Δύσης το μαλακό υπογάστριο δεν είναι η αδύναμη υρωπαϊκή άμυνα, αλλά ο τραμπισμός και ο κίνδυνος που διατρέχει η φιλελεύθερη δημοκρατία.

Ολόκληρο το βίντεο της συζήτησης