Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, στις 11.00, στον χώρο του «Σινέ Κεραμεικός» θα πραγματοποιηθεί η πανελλαδική συνάντηση μελών και φίλων της ΔΗΜ.ΑΡ. που αποχώρησαν από το κόμμα μετά τη συμπόρευσή του με το ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με την «Αυγή», πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη πανελλαδική συνάντηση της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΕΚΙΕΑ) με επικεφαλής τον Φ. Κουβέλη. Τη δημιουργία της κίνησης είχε προαναγγείλει σχεδόν προ μηνός ο τέως πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. αναφέροντας ότι προχωρούν σε αυτή περισσότερα από 1.000 – 1.200 μέλη και στελέχη σε όλη την Ελλάδα, που βρίσκονται πλέον εκτός ΔΗΜ.ΑΡ.
Ενόψει της πανελλαδικής συνάντησης, συνεργάτες του Φ. Κουβέλη επισημαίνουν ότι δεν πρόκειται για πρόπλασμα συγκρότησης κόμματος, αλλά για μια συλλογικότητα που φιλοδοξεί να συμβάλει «στην υπόθεση της προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου και της ενότητας των αριστερών δυνάμεων». Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρουν ότι πλέον δεν έχουν λόγους να μην «συναντηθούν» η ριζοσπαστική Αριστερά και η ανανεωτική Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο χώρος του «αριστερού ευρωπαϊσμού». Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξη του ο Φ. Κουβέλης, αν και είχε χαρακτηρίσει πρόωρη τη σχετική συζήτηση, επισημαίνοντας την ενωτική διάθεση της ΕΚΙΕΑ συμπλήρωνε ότι προσωπικά δεν αποκλείει αυτή η πρωτοβουλία να οδηγήσει «υπό προϋποθέσεις και σε οργανική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ».