«Ο χώρος είναι εκεί και φωνάζει ότι θέλει το καινούργιο που θα μπορεί να παρουσιάσει ένα νέο σχέδιο για την Ελλάδα και πως θα αντιμετωπίσει το χρέος», τονίζει σε συνέντευξή του στον «Αθήνα 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη, ο Γιώργος Φλωρίδης ένας εκ των πρωτεργατών της πρωτοβουλίας «Ώρα αποφάσεων» για τη δημιουργία ένός νέου φορέα του προοδευτικού χώρου.
«Εμείς έχουμε κάνει ένα σχέδιο για το πως θα το διαχειριστούμε, το έχει παρουσιάσει και η κα Διαμαντοπούλου. Υπάρχει πρόταση για το τι θα κάνουμε με τα κόκκινα δάνεια που έχει ρημάξει χιλιάδες κόσμο, όπως επίσης υπάρχει και σχέδιο για το ασφαλιστικό», σημειώνει.
Ο κ. Φλωρίδης απαντά και σχολιάζει τόσο την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, όσο και των άλλων δυνάμεων του χώρου στην πρόταση 7 σημείων που παρουσίασε η πρωτοβουλία «Ώρα αποφάσεων». «Με τον τρόπο που έκανε την ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ δείχνει ότι η ηγετική ομάδα δεν θέλει να γίνει κάτι σοβαρό στον χώρο», αναφέρει και προσθέτει: «Απευθύναμε μία καθαρή πρόταση που εναρμονίζεται στη μεγάλη κοινωνία του ενδιάμεσου πολιτικού χώρου ο οποίος σε όλες τις μετρήσεις των ερευνών αυτοτοποθετείται ως τέτοιος περίπου, στο 45%».
Την πρόταση την κάναμε σε όλους τους σχηματισμούς. Ας αποφασίσουν τι θέλουν με τα δικά τους όργανα και να μας απαντήσουν προκειμένου να συγκλίνουμε προς τα εκεί. Το ΠΑΣΟΚ μας έβρισε. Η ΔΗΜΑΡ μας απάντησε πολιτισμένα και πολιτικά. Το ΠΟΤΑΜΙ, προφανώς κάποια στιγμή θα πάρει τις δικές του αποφάσεις όπως και άλλοι σχηματισμοί στους οποίους απευθύναμε την πρόταση! Όταν αποφασίσουν, το δημοσιοποιήσουν και προκύψουν οι συγκλίσεις τότε εκεί θα είμαστε όλοι!».
Σχολιάζοντας την απάντηση της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Φλωρίδης την χαρακτήρισε ως απάντηση σε επίπεδο πολιτικού πολιτισμού πάρα πολύ υψηλό και αυτό διδάσκει στο ΠΑΣΟΚ. Μας λένε ότι: «Εμείς είμαστε σύμφωνοι αλλά έχουμε ένα προαπαιτούμενο της διάλυσης των κομμάτων». «Εμείς όμως ποτέ δεν το έχουμε πει αυτό. Το σταμάτημα της λειτουργίας των κομμάτων θα έρθει εφόσον συμφωνήσουν από την αρχή να φτιάξουν το καινούργιο και μετά θα πάψουν να υπάρχουν. Είναι δυνατό να υπάρχει ομοσπονδία κομμάτων; Αρχηγοί, αρχηγίσκοι να μοιράζονται την κρατική επιχορήγηση. Μα αυτό θέλουν;».
Για την απάντηση του Ποταμιου, αναφέρει ότι έχει εκφραστεί υπέρ της ανάγκης δημιουργίας του «καινούργιου». Έχει θέσει ένα προαπαιτούμενο: Να εκλεγεί η νέα ηγεσία του καινούργιου πριν από το ιδρυτικό συνέδριο κάτι το οποίο είναι ενσωματωμένο στη δική μας πρόταση.Υπάρχει σύγκλιση!