Γ. Παπανδρέου για την 40η επέτειο από την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ: Αφετηρία νέων αγώνων

18 Οκτ 2021

Για «αφετηρία νέων αγώνων» κάνει λόγο σε ανάρτησή του στο Twitter ο Γιώργος Παπανδρέου, συνδέοντας την επέτειο των 40 ετών από την πρώτη εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ, στις 18 Οκτωβρίου του 1981, με το μέλλον της παράταξης. Ο κ. Παπανδρέου τις τελευταίες ημέρες  έχει βρεθεί στο επίκεντρο των ραγδαίων εξελίξεων στο ΚΙΝΑΛ, μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας της Φώφης Γεννηματά. 

"18 Οκτώβρη 1981 Ημέρα νίκης του Ελληνικού λαού και της Δημοκρατίας.

»18 Οκτώβρη 2021 Αφετηρία νέων αγώνων για να οικοδομήσουμε μια προοδευτική προοπτική, να οδηγήσουμε με σιγουριά τη χώρα σε ένα μέλλον με μεγάλες προκλήσεις, αλλάζοντας οριστικά τη μοίρα του Ελληνικού λαού" έγραψε στο twitter ο Γιώργος Παπανδρέου.

Εδώ και δύο περίπου 24ωρα ο κ. Παπανδρέου πραγματοποιεί επαφές με τους υποψηφίους για την ηγεσία, την ώρα που τα σενάρια περί καθόδου του ίδιου στην κούρσα έχουν φουντώσει για τα καλά στο παρασκήνιο, ενώ δεν είναι λίγοι όσοι μεταφράζουν την ανάρτησή του ως «προαναγγελία υποψηφιότητας». 

Μέχρι αυτή την ώρα, δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά του, ενώ και στις επαφές με τους έξι υποψηφίους δεν φέρεται να έχει θέσει ζήτημα απόσυρσης υποψηφιότητας κανενός εξ αυτών, αλλά ούτε και δικής του εισόδου στην κούρσα. 

Δεν αποκλείεται, πάντως, να ανακοινώσει τις τελικές αποφάσεις του και εντός της ημέρας, ενώ επικρατούσα εκτίμηση από αρκετές πλευρές της Χαρ. Τρικούπη είναι ότι κινείται προς την κατεύθυνση εισόδου στην κούρσα για την ηγεσία.