Κίνηση «ματ» από τον Τσίπρα με κλείσιμο της Βουλής και λειτουργία θερινών τμημάτων;

18 Αυγ 2015

Στη λειτουργία θερινών τμημάτων προσανατολίζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με νέες πληροφορίες από κύκλους του Μαξίμου. Αν το σενάριο επιβεβαιωθεί η ενέργεια αυτή διευκολύνει τους σχεδιασμούς του Μεγάρου Μαξίμου αφού αποφεύγονται οι εκλογές τον Σεπτέμβριο και η αναστάτωση που προκαλούν, αλλά και το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης για ψήφο εμπιστοσύνης μετά τις 20 Αυγούστου.

Με την τακτική αυτή παράλληλα η κυβέρνηση μπορεί να περάσει κρίσιμα και δύσκολα προαπαιτούμενα νομοσχέδια στις αρχές Σεπτέμβρη, όπως αυτό της φορολόγησης των αγροτών. Επίσης, αποδυναμώνεται η δυνατότητα της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου να μπλοκάρει τις διαδικασίες καθιστώντας προβληματική την ψήφιση νομοσχεδίων.

Τέλος, έτσι η κυβέρνηση θα έχει την δυνατότητα να προχωρήσει σε εκλογές τον Οκτώβριο, όπως επιθυμεί το Μαξίμου, που δεν θέλει την εσπευσμένη διαδικασία του Σεπτεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έχει ήδη συντάχθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο φέρεται να έχει ήδη υπογράψει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.