Με το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες στο Μαξίμου: Ποιες είναι οι επικρατέστερες ημερομηνίες

18 Αυγ 2015

Το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές φαίνεται πως έχουν στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει στην Αθήνα προκειμένου να συγκαλέσει σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο, ώστε να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός αναμένεται να εξετάσει με το επιτελείο του και τις ημερομηνίες για τις εκλογές. Οι επικρατέστερες ημερομηνίες για τις κάλπες προσδιορίζουν την αναμέτρηση τον Σεπτέμβριο και είναι τρεις: Το “αργότερο” στις 27 Σεπτεμβρίου, το “πιθανότερο” στις 20 Σεπτεμβρίου, ενώ δεν αποκλείονται και εκλογές – εξπρές στις 13 Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα κύκλοι του Μαξίμου τόνισαν στο MEGA: “Θέλουμε και τους 162 βουλευτές στην ψήφο εμπιστοσύνης. Η κυβέρνηση δεν στέκεται με 118 ψήφους. Άλλωστε έρχονται 6 εφαρμοστικοί νόμοι. Θα τους ψηφίσει η πλευρά Λαφαζάνη; Απίθανο. Άρα;”. Παράλληλα για το αν οι Βρυξέλλες έχουν βάλει “βέτο” σε ενδεχόμενες εκλογές, οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα απάντησαν: “Καθόλου. Μάλιστα αν δείτε τις δηλώσεις Σόιμπλε μάλλον το έχουν αποδεχτεί”. Για το εάν η κυβέρνηση είναι έτοιμη για εκλογές οι ίδιοι είπαν: “Χαρτί για τα ψηφοδέλτια μπορείς να παραγγείλεις μόνο αν προκηρυχθούν οι εκλογές. Αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες…”.

Τέλος όπως όλα δείχνουν και στην ΝΔ ετοιμάζονται ήδη για την εκλογική αναμέτρηση και αν και τηρείται στάση αναμονής, από τα γραφεία τους έχουν γίνει ήδη οι πρώτες κινήσεις και επαφές που θυμίζουν προεκλογικό κλίμα. Ωστόσο ο Βαγγέλης Μειμαράκης επεσήμανε χθες την ανάγκη να σταματήσει άμεσα η εκλογολογία και να αναλάβει ο Πρωθυπουργός πρωτοβουλίες να ξεκαθαρίσει το πολιτικό σκηνικό .