Π. Καρβούνης: Παραμένουμε στα μνημόνια, επειδή δεν είχαμε πολιτική συναίνεση

28 Σεπ 2017

«Καθυστερούμε να απαλλαγούμε από τα μνημόνια, όπως η Κύπρος, η Ιρλανδία, διότι δεν είχαμε πολιτική συναίνεση, δεν υπήρξε μια πολιτική συμφωνία από όλα τα κόμματα ώστε να βάλλουν για λίγα χρόνια στην άκρη τις διαφορές τους για να βγούμε από τα μνημόνια», τονίζει στη συνέντευξη του στην «Μεταρρύθμιση» και τον Αντώνη  Τριφύλλη,  ο Πάνος Καρβούνης, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.,

Σημειώνει, πως αν και  επιτέλους μπήκαμε στο δρόμο της κανονικότητας χρειάζεται να συνεχίσουμε  τις μεταρρυθμίσεις που υποσχεθήκαμε  για να βγουμε από τα μνημόνια.

Εκεί που πρέπει να δοθεί έμφαση- τονίζει είναι  οι επενδύσεις. Το  επενδυτικό περιβάλλον πρέπει να βελτιωθεί, όπως η φορολογία που συνεχώς αλλάζει και  η απόδοση της δικαιοσύνης. Επίσης, το κράτος θα πρέπει να είναι πιο φιλικό προς τους επενδυτές.

«Στην Ευρώπη όλες οι χώρες πλην της Ελλάδας έχουν ανακάμψει. Όλες έχουν νοικοκυρέψει τα οικονομικά τους, βελτιώσει την κατάσταση των τρπεζών. Το Brexit  ήταν ένα σόκ που κινητοποίησε τις ευρωπαϊκες κοινωνίες, ενισχυονται οι φιλοευρωπαίοι ηγέτες, ενώ με πρωτοβουλία του Προέδρου Γιούνκερ έχει ξεκινήσει μια συζήτηση για το τι Ευρώπη θέλουμε», αναφερει μεταξύ άλλων.

Ολόκληρη η συνέντευξη