Πρόεδρος ΕΛΚ: Ολόκληρη η Ευρωζώνη έχει στραφεί κατά της Ελλάδας

24 Απρ 2015

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάνφρεντ Βέμπερ, τα σενάρια Grexit έχουν ενταθεί.

Μάλιστα ο Γερμανός ευρωβουλευτής δήλωσε στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard: «Θα έλεγα ότι αυτή η εκτίμηση δυστυχώς είναι ορθή.Σήμερα υπάρχουν περισσότερες σοβαρές συζητήσεις για μία έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη».

Η Ελλάδα θα λάβει οικονομική βοήθεια μόνο εάν κάνει μόνη της μία προσπάθεια, είπε προσθέτοντας ότι η Γερμανία δεν είναι σε καμία περίπτωση απομονωμένη εξαιτίας της αυστηρής της στάσης ως προς το θέμα.

«Σήμερα αυτό που ισχύει είναι ότι ολόκληρη η Ευρωζώνη έχει στραφεί κατά της Ελλάδας. Δεν είναι η Γερμανία απομονωμένη…η Ελλάδα είναι απομονωμένη» είπε και επανέλαβε τις επικρίσεις για το γεγονός ότι ο αριστερός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνεργάζεται με την άκρα δεξιά στην Αθήνα.