Σόιμπλε: Δεν συζητάμε για κούρεμα, πιο βαρύ από τα προηγούμενα το 3ο μνημόνιο

17 Ιουλ 2015

Εκτός συζήτησης είναι το κούρεμα του ελληνικού χρέους, επισήμανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και σημείωσε ότι το τρίτο μνημόνιο πιο επώδυνο από τα προηγούμενα».

Μιλώντας στη γερμανική Βουλή, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ τόνισε πως το νέο δάνειο είναι η τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα. «Η Ελλάδα παραβίασε τις δεσμεύσεις της, αυτό είναι η αλήθεια. Είναι περίπλοκο να βρούμε ένα δρόμο με την Ελλάδα που να λειτουργεί. Θέλουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, αλλά πρέπει να κάνει δύσκολη δουλειά. Εάν η Ελλάδα θέλει να μείνει στο ευρώ, θα το σεβαστούμε. Αλλά θα πρέπει να περάσει τις μεταρρυθμίσεις τώρα», επεσήμανε.
Ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα νόμισμα που να λειτουργεί για όλη την ευρωζώνη. «Η συμμετοχή στο ευρώ σημαίνει ότι οι κανόνες πρέπει να τηρούνται. Είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και να αποφασίζουμε πώς θα ενισχύσουμε την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», δήλωσε ο Β.Σόιμπλε.
Σε ό,τι αφορά το ελληνικό χρέος, απέρριψε για μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο κουρέματος, αναφέροντας πως κάτι τέτοιο είναι παράνομο στην ευρωζώνη. «Η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης έκανε ξεκάθαρο ότι το haircut του ελληνικού χρέους είναι εκτός συζήτησης», ανέφερε χαρακτηριστικά.