Το Μέγαρο Μαξίμου κρατά κλειστά τα χαρτιά των πολιτικών εξελίξεων

16 Αυγ 2015

Μετά τις 20 Αυγούστου αναμένονται περαιτέρω πολιτικές εξελίξεις αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, καθώς μέχρι τότε η κυβέρνηση ασχολείται αποκλειστικά με την ολοκλήρωση των τεχνικών διαδικασιών και αναμένει την έκβαση των ψηφοφοριών στα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια, που θα επικυρώσουν την υπογραφή της συμφωνίας με τον ESM και την εκταμίευση του ποσού που προβλέπεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει την Τρίτη στο γραφείο του, οπότε και θα έχει συναντήσεις με τα μέλη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι από τις 20 Αυγούστου και μετά θα έχει συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να καθοριστούν οι περαιτέρω κινήσεις της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ψηφοφορία της συμφωνίας και του μνημονίου στην Βουλή, κατά την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε σημαντικές εσωκομματικές απώλειες, έγινε επίσημη διαρροή ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Επίσημη ανακοίνωση, ωστόσο, δεν έχει γίνει.