Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε επεισόδιο με πυροβολισμούς – ο ένας τη στιγμή του συμβάντος και ο δεύτερος από τα τραύματά του – στα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι, ενώ τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί και μια γυναίκα που περνούσε από την περιοχή, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Παρισιού.
Όπως ανέφερε η Ένωση Αστυνομικών στο λογαριασμό της στο twitter, ο αστυνομικός σκοτώθηκε από τα πυρά του δράστη καθώς βρισκόταν μέσα στο όχημα του σταματημένο στον κόκκινο σηματοδότη.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας, ένας άνδρας βγήκε από το όχημα του και άρχισε να πυροβολεί με ένα «καλάσνικοφ» προς τον αστυνομικό.
Ο ένοπλος δράστης της επίθεσης ήταν 39 ετών και γνωστός στις υπηρεσίες πληροφοριών της Γαλλίας για τη «ριζοσπαστικοποίησή» του, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.
Το κανάλι BFMTV μετέδωσε ότι ο δράστης ήταν γνωστός στην γαλλική Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας (DGSI) για την «ριζοσπαστικοποίησή» του και είχε καταδικαστεί σε 15ετή φυλάκιση για τον πυροβολισμό δύο αστυνομικών το 2001. Σύμφωνα με το πρακτορείο Amaq του Ισλαμικού Κράτους, ο δράστης ονομαζόταν Αμπού Γιουσούφ ο Βέλγος, και ήταν μαχητής της οργάνωσης.
Το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, όπως ανακοίνωσε το «πρακτορείο» της τρομοκρατικής οργάνωσης Amaq και ο δράστης ονομαζόταν Αμπού Γιουσούφ ο Βέλγος. Ο ένοπλος δράστης της επίθεσης το βράδυ της Πέμπτης στο Παρίσι ήταν 39 ετών και γνωστός στις υπηρεσίες πληροφοριών της Γαλλίας για την «ριζοσπαστικοποίησή» του, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, και είχε καταδικαστεί σε 15ετή φυλάκιση για τον πυροβολισμό δύο αστυνομικών το 2001. Ο εισαγγελέας του Παρισιού δήλωσε πως ο δράστης έχει ταυτοποιηθεί, αλλά το όνομά του δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα μέχρι να εξακριβωθεί από τους ερευνητές εάν είχε συνεργούς.