Τσίπρας: Να κατατεθεί άμεσα νομοσχέδιο για την κατάργηση του αφορολόγητου των βουλευτών

10 Αυγ 2015

Την άμεση κατάθεση νομοσχεδίου για την κατάργηση του αφορολόγητου των βουλευτών και για τον εξορθολογισμό των αποδοχών υπουργών, διοικητών οργανισμών και προέδρων ανεξάρτητων αρχών ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Όταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, μπαίνει το ζήτημα της κατάργησης των φορολογικών εξαιρέσεων που ισχύουν για τους αγρότες, δεν μπορούμε να κάνουμε τους δήθεν αδιάφορους για τις φορολογικές εξαιρέσεις που ισχύουν για εμάς τους ίδιους…» τόνισε και συμπλήρωσε πως το πολιτικό σύστημα οφείλει να ανταποκρίνεται στο κοινό αίσθημα.

«Είναι μια πολιτική πρωτοβουλία όχι μόνο με οικονομικό αποτέλεσμα, αλλά και με συμβολικό περιεχόμενο. Και η πρωτοβουλία αυτή δεν επιβάλλεται από την τρέχουσα διαπραγμάτευση, αλλά από την υποχρέωση του πολιτικού συστήματος να μην εξαιρεί τον εαυτό του από τα μέτρα τα οποία λαμβάνει», κατέληξε.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός για θέματα Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους Δημήτρης Μάρδας και ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Σπύρος Σαγιάς.