Αναξιόπιστες κρίθηκαν οι προτάσεις που κατέθεσε σήμερα η Ελλάδα στους θεσμούς, σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Ευρωζώνης.
Όπως μετέδωσε το Bloomberg, αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είδαν την ελληνική πρόταση είπαν στο πρακτορείο πως η πρόταση δεν είναι αξιόπιστη, κάνοντας λόγο για ένα «ασαφές αναμάσημα» προηγουμένων ελληνικών σχεδίων, ενώ και το γερμανικό πρακτορείο MNI τονίζει -επικαλούμενο πηγές της ΕΕ- πως είναι σχεδόν ίδια με την προηγούμενη, σημειώνοντας ότι περιέχει μόνο μικρές αλλαγές.
Νωρίτερα, πηγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης γνωστοποίησε ότι η Ελλάδα κατέθεσε σήμερα ένα νέο σχέδιο μεταρρυθμίσεων τριών σελίδων προς τους δανειστές της με στόχο την επίτευξη συμφωνίας.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η ελληνική κυβέρνηση είχε προτείνει, μεταξύ άλλων, την αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων από την ΕΚΤ καθώς και τη συνδρομή του ESM για να πληρώσει τα ομόλογα της EKT.