Ένορκη Διοικητική εξέταση για χρυσαυγίτη πυρονόμο που ανήρτησε χυδαίο άρθρο για τη μητέρα του Παύλου Φύσσα διέταξε το αρχηγείο της Πυροσβεστικής.
Πρόκειται για τον Οδυσσέα Πατεράκη, γραμματέα της Τ.Ο. Ηρακλείου, ο οποίος είχε θέσει και υποψηφιότητα ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης στη Κρήτη με το νεοναζιστικό μόρφωμα, ενώ στο παρελθόν είχε εκδώσει βιβλίο με τίτλο «το αστραφτερό σκοτάδι του Εωσφόρου» το οποίο προλόγιζε ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Το εμετικό άρθρο που χαρακτήριζε την Μάγδα Φύσσα ως «κυράτσα του πένθους», δημοσιεύτηκε την Τετάρτη σε ακροδεξιό ιστότοπο, για να «κατεβεί» αργότερα μετά το σάλο που προκλήθηκε.
Για την υπόθεση του πυρονόμου ενημερώθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και στη συνέχεια ο Αρχηγός του Σώματος Βασίλης Παπαγεωργίου διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης καθώς και στο Facebook ο συγκεκριμένος αξιωματικός είχε αναρτήσεις υμνώντας τον Χίτλερ.