Κ. Σημίτης: Στη δικαιοσύνη όποιος επιχειρεί την συκοφάντηση μου

05 Νοε 2017

Με προσφυγή στη δικαιοσύνη εναντίον οποιουδήποτε, ο οποίος υπό τον μανδύα μιας δήθεν «αντικειμενικής πληροφόρησης» επιχειρεί στην πραγματικότητα τη συκοφάντησή του», προειδοποιεί ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Real News.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εφημερίδας εστάλη στη Βουλή δικογραφία για την ανάμειξη του Γιάννου Παπαντωνίου στις προμήθειες των φρεγατών και του C4i. Επίσης, πάντα κατά το δημοσίευμα υπάρχει κατάθεση για την ασφάλεια των Ολυμπιακών αγώνων του 2004, στην οποία διατυπώνεται ο ισχυρισμός: «Xάσαμε τη συμφωνία γιατί εμείς στοχεύσαμε χαμηλά, ενώ οι Αμερικανοί στόχευσαν κατευθείαν στον υπουργό Εσωτερικών και στον πρωθυπουργό»

Από το Γραφείο Τύπου του πρώην πρωθυπουργού, με αφορμή το δημοσίευμα γίνεται σαφές ότι ο κ.Σημίτης εφεξής θα προσφεύγει στη δικαιοσύνη εναντίον οποιουδήποτε, ο οποίος υπό τον μανδύα μιας δήθεν «αντικειμενικής πληροφόρησης» επιχειρεί στην πραγματικότητα τη συκοφάντησή του».

Στην ανακοίνωση τονίζεται: «Ο Μ. Ζοσεράν, που ισχυρίσθηκε προ του 2006, ότι ο κ. Σημίτης εμπλέκεται στην προμήθεια του SAIC έχει καταδικαστεί ήδη από τα γαλλικά δικαστήρια  για συκοφαντική δυσφήμιση.  Οι δύο γαλλικές εφημερίδες που αναδημοσίευσαν τις δηλώσεις του καταδικάστηκαν επίσης.  Οι διάφοροι ισχυρισμοί του αποδείχθηκαν ψευδείς. Έχει τιμωρηθεί ακόμη για άλλες παρανομίες με ποινή φυλάκισης, την οποία και εξέτισε. Βεβαίως, προ πολλού είχε απολυθεί και από την εταιρεία Thales στην οποία ήταν σημαίνον στέλεχος».