Αποτίμηση του ταξιδιού του έλληνα πρωθυπουργού στη Ρίγα και των επαφών που είχε με ευρωπαίους αξιωματούχους έκαναν κυβερνητικές πηγές.
Οι κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για ένα ταξίδι που είχε ουσία, τόσο οι συναντήσεις που έγιναν χτες με την Α. Μέρκελ και τον Φρ.Ολάντ όσο και η σημερινή με τον κ. Γιούνκερ. Αναφορικά με το εάν το ταξίδι έδωσε ώθηση στις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους εταίρους, οι ίδιες πηγές απαντούσαν «σίγουρα», επισημαίνοντας ότι εκφράστηκε η πολιτική βούληση από όλες τις πλευρές να υπάρξει συμφωνία.
Σε σχετική ερώτηση, οι ίδιες πηγές της κυβέρνησης σημείωναν ότι εάν κυριαρχεί η σκληρότερη γραμμή μεταξύ των εταίρων, «προφανώς μας δυσχεραίνει». Υπογράμμιζαν επίσης ότι αυτή τη στιγμή απαιτείται να υπάρχει από όλους αντίληψη της κατάστασης και πως εάν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε με ρεαλισμό την κατάσταση, πρέπει να υπάρχει ρεαλιστική λύση για το πώς έχει διαμορφωθεί η πραγματικότητα.
«Τώρα η ρεαλιστική λύση είναι μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία», τόνισαν οι ίδιες πηγές.
Μήνυμα μέσω facebook έστειλε ο έλληνας πρωθυπουργός από τη Ρίγα της Λετονίας.
«Χθες και σήμερα βρεθήκαμε στη Ρίγα της Λετονίας. Μπορούμε σύντομα να φτάσουμε σε σταθερή μακροπρόθεσμη και βιώσιμη λύση χωρίς τα λάθη του παρελθόντος.
H Ελλάδα θα επιστρέψει με συνοχή στην ανάπτυξη», ανέφερε ο Α.Τσίπρας.